Mii de oameni, la Mănăstirea Prislop la comemorarea Sfântului Ardealului, Arsenie Boca

Posted on nov. 29 2023 - 1:39pm by petre

Mii de pelerini au luat parte, marţi, la Mănăstirea Prislop, la slujba de pomenire şi parastasul ce au fost organizate pentru a comemora 34 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioşi „Sfântul Ardealului”, transmite Agerpres.

 

Un sobor de preoţi şi episcopi, condus de Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu, a oficiat Sfânta Liturghie şi slujba Parastasului, iar o parte dintre credincioşi s-au închinat la mormântului părintelui Arsenie.

„Sfinţenia vieţii Părintelui Arsenie Boca şi cinstirea deosebită de care se bucură în rândul poporului dreptcredincios au determinat Episcopia Devei şi Hunedoarei ca în anul 2019 să înainteze Comisiei speciale teologice a Mitropoliei Ardealului documentaţia necesară pentru propunerea de canonizare a Părintelui Arsenie Boca”, se arată pe site-ul Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Părintele Arsenie Boca, apreciat ca unul dintre marii duhovnici ai Ortodoxiei româneşti, s-a născut pe 29 septembrie 1910 şi a trecut la cele veşnice pe 28 noiembrie 1989, fiind înmormântat la Mănăstirea Prislop.

De atunci, mii de credincioşi vin la Prislop pentru a se ruga la mormântul părintelui de la mănăstirea cu hramurile „Sfântul Ioan Evanghelistul” şi „Înălţarea Sfintei Cruci”.

 

Comments

comments

About the Author