Metroul din Timișoara a fost inaugurat fără reprezentanți ai Guvernului! VIDEO FOTO

Posted on mart. 31 2014 - 11:21pm by petre

Dupăzece ani de la lansarea proiectului, Timișoara e pregătităsădeschidăpublicului primul tronson de 7,4 kilometri din prima linie de transport subteran metropolitan, linia 1 Metrou, sau linia Cetate.

Panglica inauguralăa fost tăiatăluni de primarul municipiului, Nicolae Robu, și de președintele CJ Timiș, Titu Bojin.
Az utazóközönség március 28-án 12 órától veheti igénybe az új metróvonalat, március 30-án üzemzárásig ingyenesen
Deși Bojin, membru al PSD și fost director la Apele Române, s-a opus inițial proiectului, susținând căfinanțarea europeanăde 765 de milioane de euro ar fi trebuit invesităîn reabilitarea circulației pe canalul Bega și reînființarea liniei istorice de transport fluvial pe relația Timișoara, Zdrenjanin, Pancevo (canal Tisa-Dunare-Tisa) Belgrad, Budapesta, Viena, influența primarului PNL Robu s-a dovedit mai puternică, mai ales căacesta din urmăa beneficiat de o masivăsusținere publică, nucleul constituindu-l extrem de numeroasa galerie de fotbal a ACS Poli Timișoara. 1 (701x467)

Licitația pentru realizarea primului tronson al Metroului timișorean a fost câștigatăde un consorțiu multinațional din care nu au lipsit „regele astfaltului din Banat„ și omologul său sicilian.

Totuși, în ciuda scandalurilor și acuzațiilor de corupție, primii kilometri ai Metroului din Timișoara au fost săpați, dovedind căteoria fostei adminstrații talibane a orașului, care spunea căsolul mlăștinos al orașului nu suportăo asemenea lucrare, a fost o simplărăutate.15 (701x467)

Primul tronson va uni Gara de Nord de Stadionul Dan Păltinișanu, cu stații la Mall, la Operă, la terasa „Palmierul de Aur„, cu trecere pe sub canalul Bega în zona debarcaderului.

Pânăla sfârșitul anului se preconizeazăsăfie date în folosințăși stația de la Bastion, dar și cea de la Primărie, la care primarul Nicolae Robu ține în mod deosebit, pentru a facilita accesul cetățenilor la spațiul decizional municipal.

Partea mecanica a trenurilor este realizatăde BMW si Siemens, care vor utila complet metroul din capitala Banatului cu 28 de garnituri.

Tot ce se afla pe dedesubtul trenurilor este marca Siemens.

Ca la masinile BMW, luminile din interior sunt toate LED-uri. Pentru lumina ambientala, care da o atmosfera aparte, s-au montat leduri sub și sub randurile de scaune.

Garniturile trenurilor, complet automatizate, vor sosi o data la 3,5 minute in statii. Din cele 1.200 de locuri cate are un tren, 6 zone speciale din fiecare vagon sunt pentru persoanele cu dizabilitati. BMW si Siemens au reusit sa foloseasca 95% materiale reciclabile dupa durata de operare de 30 de ani.

Înfiecare vagon sunt montate ecrane LED pe care sunt difuzate în timp real informații despre trafic, dar și transmisii în direct ale ședințelor Consiliului Local. Trebuie precizat căideea transmiterii discuțiilor din CL Timișoara aparține unui consilier din opoziție, monarhistul Flavius Boncea, care aflat o o seratăculturală, la Casa Berii, a fost străpuns de idee.

Sursa: PD 1A

Comments

comments

About the Author