Medicul Flavia Groșan riscă suspendarea pentru că a vindecat după metoda proprie 1000 de bolnavi de COVID – mai mulți medici îi iau apărarea

Posted on mart. 19 2021 - 11:36am by petre

Solidaritate pentru medicul Flavia Groşan care riscă suspendarea pentru că a vindecat 1.000 de bolnavi COVID.

Monica Pop, Adina Alberts şi Ion Alexie îi iau apărarea.

Val de solidaritate pentru doctorul Flavia Groşan, reclamat la Colegiul Medicilor după ce a vindecat 1.000 de pacienţi de COVID-19.

Medicii Monica Pop, Adina Alberts şi infecţionistul Ion Alexie, care profesează în Las Vegas, au declarat, în direct la România TV, că iau apărarea pneumologului din Oradea care a tratat sute de persoane cu medicamente care nu costă mai mult de 100 de lei.

Chirurgul plastician Adina Alberts a precizat că reclamaţia împotriva medicului Flavia Groşan a fost făcută chiar de un cadru medical.

„Codul Deontologic al Medicilor din România este un regulament pe care noi toţi trebuie să-l aplicăm. Traversăm o perioadă complicată. O parte din aceste coduri pot fi depăşite. În situaţii de urgenţă, orice medic trebuie să facă tot ce ţine de el astfel încât să ofere pacienţilor săi cea mai bună variantă terapeutică. Doamna doctor are toată libertatea să-şi facă tratamentul dumneaei. Fiecare face cum consideră mai bine. Nu avem ce să-i reproşăm.

Cred că ceea ce a deranjat o parte din colectivul, o parte din corpul medical, a fost această deschidere absolută”, a declarat Adina Alberts, în direct la România TV.

Medicul estetician a precizat că medicii nu au voie să ofere public reţete şi medicamente, „în schimb, orice pacient are dreptul să-şi expună reţeta primită de la medic fără nicio restricţie”.

„Am expus public reţeta pe care am urmat-o şi în urma căreia ne-am vindecat. Nu avem voie să exprimăm public un nume de medicament, ci substanță activă. Această promovare a unor reţete a deranjat foarte mult o parte din medici”, a spus Adina Alberts.

De asemenea, medicul Monica Pop, fost manager al Spitalului de Oftalmologie, consideră „inadmibisil” faptul că Flavia Groşan a fost reclamată pentru că a vindecat „foarte mulţi pacienţi”.

„Schema pe care o foloseşte doamna doctor nu e deloc atipică. Este practică. E foarte asemănătoare cu cea folosită de medicul Alexie în Las Vegas.

Mi se pare absolut inadmisibil. (…) Reclamaţiile la Colegiu ajung foarte târziu pe masa Colegiului. Se face mai întâi o anchetă pe care o face nişte inspectori. E uimitor că un coleg, dacă poate fi numit coleg, a făcut reclamaţie, a doua zi se întruneşte Colegiul, fiindcă nu e niciun fel de urgenţă”, a explicat dr. Monica Pop.

Comments

comments

About the Author