Masacru pe aeroportul din Kabul – cel puțin 64 de morți, inclusiv militari americani

Posted on aug. 26 2021 - 8:57pm by petre

 

Cel puţin 64 de persoane, inclusiv patru militari americani, au fost ucise în atacurile sinucigașe comise joi în zona aeroportului din Kabul, afirmă oficiali afgani şi din cadrul armatei americane. Un oficial din cadrul serviciilor medicale de urgenţă din Afganistan a declarat, conform publicaţiei The Wall Street Journal, că 60 de civili afgani au fost ucişi în atentat.

De asemenea, conform unor oficiali din cadrul armatei americane, patru militari americani au murit, iar alţi trei au fost răniţi în atentate. Alți 140 de oameni au fost răniți în exploziile din zona aeroportului din Kabul.

00:02
Corespondentul Reuters, Idrees Ali, a fost informat de un oficial al Pentagonului SUA că cel puțin 10 soldați americani au fost uciși în exploziile din fața aeroportului Kabul. El spune că este de așteptat ca acest număr să crească.

Pentagonul confirmă că „un număr” de membri ai serviciului SUA au fost uciși în atacurile de la aeroportul din Kabul. Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a scris pe Twitter că poate confirma că „un număr” de membri ai serviciului SUA au fost uciși în atac. Oficialul a mai spus că alții au fost răniți și sunt tratați pentru răni.

John Kirby a menționat că SUA sunt conștiente de faptul că afganii au fost, de asemenea, victimele acestor atacuri.

Potrivit unor surse citate de Reuters, cel puțin patru militari americani au fost uciși în exploziile din capitala afgană.

RECLAMĂ

Un avion-medical german este în așteptare pentru a zbura la Kabul și pentru a ajuta la evacuarea persoanelor rănite în atacurile de la aeroport, lucru confirmat de ministrul federal al apărării din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer.

 

Comments

comments

About the Author