Magnific! La doar 17 ani, David Popovici devine primul campion mondial la natație din istoria României!

Posted on iun. 20 2022 - 10:16pm by petre

David Popovici, la doar 17 ani, a devenit primul campion mondial la natație în bazin mare din istoria României!

David Popovici e primul campion mondial la natație din istoria României
Calificat în finală cu cel mai bun timp, 1:44.40, care a consemnat și un record la juniori, David Popovici s-a întrecut pe sine luni și a încheiat proba în 1:43.21.

Astfel, David Popovici a bătut recordul pe care tot el îl stabilise cu o zi mai înainte.

 

„Românul David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber. A obținut timpul de 1:43, 21. Până acum, doar trei sportivi au reușit să obțină un timp mai bun în istoria probei. În spatele lui s-au clasat Hwang, din Coreea de Sud, și Dean, din Marea Britanie”, a scris M4Sport.

„David Popovici, în vârstă de 17 ani, care a stabilit ieri un record mondial la juniori, a concurat cu campionul olimpic Tom Dean. Britanicul a fost în frunte în primii 100 de metri, apoi Popovici a preluat conducerea și a câștigat cu un avans semnificativ. În plus, a stabilit un record mondial la nivel de juniori: 1:43,21. E primul bărbat din România care câștigă aurul! Vreodată!”, a notat și Nemzeti Sport.

Ce a spus David Popovici după cursă
„Sunt obosit. A fost grozav, concurența a fost foarte rapidă. M-a împins de la spate că oamenii care mă iubesc s-au uitat la tine și că oamenii de acasă cred în mine.

Comments

comments

About the Author