Lista țărilor din Europa care au impus cele mai dure măsuri anti-COVID

Posted on nov. 1 2020 - 1:24pm by petre

Agenţia ANSA, preluată de Mediafax, a publicat ţările cu cele mai dure restricţii anti-COVID dun UE.

Franţa a intrat vineri în cel de-al doilea lockdown, iar Germania instituie de luni o carantină mai relaxată, pentru o lună. În Marea Britanie, un nou lockdown va intra în vigoare joi, 5 noiembrie, a anunțat premierul Boris Johnson. Franța Francezii pot ieși din case doar pentru a merge la muncă, dacă nu pot lucra de acasă, pentru cumpărături, pentru asistență medicală sau pentru exerciții fizice o oră pe zi.

Toate magazinele, restaurantele și barurile neesențiale sunt închise, cu excepția celor care servesc la pachet. Școlile și grădinițele au rămas însă deschise.

Contactele sociale sunt interzise.

Germania

Cinematografele, teatrele, sălile de sport, piscinele, precum și restaurantele și barurile se închid. Mâncare poate fi cumpărată de servit la pachet. Contactele sociale sunt limitate la două familii cu maxim 10 persoane. Înnoptările în hoteluri în scopuri de agrement sunt interzise și toate călătoriile neesențiale sunt descurajate. Rămân deschise școlile și grădinițele, dar și magazinele și saloanele de coafură. Procesiunile religioase sunt permise.

Marea Britanie

Spre deosebire de carantina din primăvară, școlile, colegiile și universitățile vor rămâne deschise. Restaurantele, barurile și puburile vor fi închise. Se va putea servi doar mâncare la pachet. Magazinele care vând mărfuri de strictă necesitate vor rămâne deschise, prin urmare ”nu este nevoie să vă faceți stocuri”, a subliniat premierul adresându-se concetățenilor.

Irlanda

Oamenii lucrează de acasă cât mai mult posibil. Întâlnirile în spaâii închise nu sunt permise, oamenii se pot întâlni în aer liber cu o altă familie. Magazinele neesențiale sunt închise. Școlile și grădinițele au rămas deschise.

Belgia

S-au închis toate activitățile considerate ”neesențiale” – restaurante, baruri, magazine, săli de sport, piscine. Belgienii au fost rugați să lucreze de acasă, dacă este posibil. După ora 22:00, oamenii nu mai au voie să iasă din case decât pentru urgențe. Oamenii au obligația de a purta mască și în interior, și în aer liber. Nu se organizează evenimente publice sau petreceri.

Olanda

Barurile, restaurantele și cafenelele pot servi doar la pachet. Toate magazinele, cu excepția supermarketurilor, trebuie să închidă până la ora 20.00. Oamenii sunt sfătuiți să rămână acasă și să lucreze ”remote” cât mai mult posibil. S-a impus obligația de a purta masca peste tot. Școlile, sălile de sport și piscinele sunt deschise.

Austria

Restaurantele, hotelurile, cinematografele și teatrele se închid, de săptămâna viitoare. Se interzic nunțile, iar între orele 20:00 – 06:00 nu se iese din casă decât pentru urgențe. Școlile rămân deschise, la fel magazinele și saloanele de coafură.

Grecia

În zona roșie, care include și Atena și Salonic, noaptea nu se poate ieși din case decât pentru urgențe. Pentru o lună, barurile, restaurantele, sălile de sport, teatrele și cinematografele au lacătul pe uși. Școlile, hotelurile, saloanele de coafură și magazinele cu amănuntul au rămas însă deschise.

Portugalia

De miercuri, 4 noiembrie, se revine la un blocaj parțial care va afecta 70% din populație. Acest lucru a fost anunțat de premierul Lisabonei, Antonio Costa: ”A sosit momentul în care este necesar să se ia măsuri mai restrictive pentru a avea control asupra acestei pandemii”. Autorităţile au cerut populaţiei să-și limiteze deplasările la cele esențiale – serviciu, şcoală, cumpărături – şi au solicitat companiilor să permită ca angajaţii să lucreze de la distanţă, în domeniile în care acest lucru este posibil.

Cehia

A fost prima țară care a impus închiderea strictă, după lockdown-urile din primăvară. Din 5 octombrie, barurile, restaurantele, școlile, magazinele neesențiale sunt închise cel puțin până pe 3 noiembrie. Oamenii pot ieși doar pentru muncă, vizite esențiale de familie, exerciții fizice, mâncare sau medicamente.

Spania

Există o stare de urgență, dar nu și carantină (singura țară mare alături de Italia, deocamdată). Între orele 23:00-6:00, oamenii nu au voie să iasă din case – cu excepția celor din Insulele Canare. Întâlnirile publice și private sunt limitate la 6 persoane care nu locuiesc împreună.

Comments

comments

About the Author