Klaus Iohannis, declarații după alegeri

Posted on sept. 28 2020 - 5:24pm by petre

Klaus Iohannis: PNL şi USR devin forţele schimbării în bine iar PSD trece în opoziţie, cu unul dintre cele mai slabe rezultate.

Iohannis a declarat că la alegerile locale de duminică s-a conturat o nouă realitate politică, cu PNL şi USR principalele forţe ale schimbării în bine.

Klaus Iohannis: PNL şi USR devin forţele schimbării în bine iar PSD trece în opoziţie, cu unul dintre cele mai slabe rezultateKlaus Iohannis va susţine primele declaraţii de presă după alegerile locale

„S-a conturat o nouă realitate politică, cea în care Partidul Naţional Liberal şi USR devin forţele schimbării în bine, iar Partidul Social Democrat trece în opoziţie, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Este un val care a început la referendumul pe justiţie pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea guvernului PSD şi apoi cu votul de la alegerile prezidenţiale”, a afirmat şeful statului.

Declaraţiile sunt primele după alegerile locale.

Felicit autorităţile implicate care au făcut posibil ca alegătorii să-şi exprime opiniile.

Procesul de vot s-a desfăşurat fără probleme majore.

Am avut o prezenţă bună la vot, în condiţiile în care ne aflăm.

Victoria aparţine în primul rând democraţiei româneşti. A fost şi o victorie majoră a dreptei.

S-a conturat o nouă realitate politică, în care PNL şi USR devin forţele schimbării în bine iar PSD trece în opoziţie cu unul dintre cele mai slabe rezultate.

Este un val care a început la referendumul pentru justiţie de anul trecut. Pentru PNL e un scor istoric.

Votul a reprezentat şi un vot de blam la adresa minciunii, a dezinformării, stagnării şi incompetenţei PSD, care a pierdut inclusiv acolo unde mulţi baroni PSD se credeau invincibili.

Victoria de la locale trebuie confirmată la parlamentare, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetăţenilor.

Îi felicit pe toţi cei care au câştigat mandate dar îi avertizez că nu vor avea o misiune uşoară pentru că aşteptările oamenilor sunt foarte mari.

În ziua alegerilor Preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat românii să meargă la vot „să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru”.

„Este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru, astăzi îi alegem pe cei care conduc comunităţile în care trăim. Este foarte important să ne uităm bine la candidaţi şi să îi alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitate, fiindcă până la urmă de ei depinde cum arată spitalul, cum arată şcoala, dacă drumurile sunt întreţinute, dacă parcurile sunt bine întreţinute, dacă traficul este dirijat aşa cum trebuie”, a declarat Klaus Iohannis după ce şi-a exercitat dreptul la vot.

Comments

comments

About the Author