Italia reintroduce testele COVID obligatorii la intrarea în țară pentru cei care vin din China – jumătate din pasagerii testați deja au fost găsiți pozitivi

Posted on dec. 28 2022 - 10:29pm by petre

Italia introduce teste Covid obligatorii pentru toți călătorii care vin din China.

Țara asiatică se confruntă cu o explozie de infectări

S-a decis: teste Covid obligatorii pentru cei care sosesc în Italia din China. Totul după ce pasagerii a două zboruri venite, luni, de la Beijing şi Shanghai au fost testaţi pozitivi.

„Am dispus, prin ordonanță, prelevarea obligatorie a testelor antigen Covid-19 pentru toți pasagerii care vin din China și care tranzitează Italia”, a transmis ministrul Sănătății, Orazio Schillaci. Măsura este indispensabilă pentru a asigura supravegherea și identificarea eventualelor variante ale virusului, dar pentru a proteja populația italiană, a mai spus oficialul italian.

 

Regiunea Lombardia din nordul Italiei a început luni testarea obligatorie pentru COVID-19 a tuturor pasagerilor de pe zborurile venite din China, fără a aştepta decizia oficială în acest sens a guvernului de la Roma anunţată miercuri, iar primele rezultate arată că mai mult de jumătate dintre pasagerii testaţi sunt infectaţi, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Italia, care a fost în februarie 2020 prima ţară europeană lovită puternic de coronavirusul SARS-CoV-2 după descoperirea acestuia în China, este acum tot prima care impune teste obligatorii persoanelor venite din această ţară confruntată cu o explozie a infectărilor după ce guvernul de la Beijing a pus capăt politicii zero-COVID sub presiunea protestelor care au cerut relaxarea restricţiilor.

Pasagerii a două zboruri venite din China, testați pozitiv cu COVID.

 

Pe principalul aeroport din nordul Italiei, Milano-Malpensa, pasagerii a două zboruri venite luni de la Beijing şi Shanghai au fost testaţi; dintre cei 62 de pasageri ai primului zbor, 35 au fost testaţi pozitiv, iar pentru al doilea zbor testul este pozitiv în cazul a 62 din cei 120 de pasageri.

Ministrul italian al sănătăţii, Orazio Schillaci, a anunţat miercuri impunerea de teste COVID-19 obligatorii pentru toate persoanele sosite din China. ”Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei”, a declarat el.

 

 

Comments

comments

About the Author