Incendiu în lanț în Timiș – de la o mașină focul s-a extins la o anexă și apoi la o casă

Posted on sept. 11 2022 - 1:02pm by petre

 

Pompierii militari timișeni au răspuns prompt, în cursul nopții de 10 spre 11 septembrie, unui număr de trei intervenții.

.

În data de 10.09.2022, la ora 21:32, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu la un autoturism, cu propagare la anexă și la casă, în comuna Gottlob.

A fost alertat Detașamentul de Pompieri Sânnicolau Mare și trimiși la fața locului 9 pompieri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD B.
La sosirea echipajelor de pompieri și după efectuarea recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat la autoturism, fiind propagat la anexa casei de aproximativ 80 mp și la coama casei.
De asemenea, exista pericolul de propagare la o hala de aproximativ 500 mp, în care erau depozitate 3 tone azotat de amoniu, aproximativ 20 tone cereale, utilaje agricole și deșeuri lemnoase.

 

Ca urmare a situatiei operative s-a dispus alertarea Detașamentelor 1 și 2 de pompieri Timișoara, cu 2 Autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 Cisterna, cu un efectiv de 9 pompieri.

În sprijinul echipajelor de intervenție, au participat Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Jimbolia, Biled, Lenauheim, Comloșu Mare, Lovrin și Teremia Mare.

Intervenția pompierilor a eliminat posibilitatea extinderii incendiului.

În data de 11.09.2022, la ora 03:14, în urma apelului primit prin S.N.U.A.U 112, am fost solicitați să intervenim la un eveniment rutier, în satul Hițiaș.
Un autotren încarcat cu sticlă a rămas suspendat pe trecerea la nivel cu calea ferată.
La fața locului au intervenit 3 pompieri cu o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Stației Buziaș.

 

În seara zile de 10.09.2022, la ora 20:54, în urma apelului primit prin S.N.U.A.U 112, am fost solicitați să intervenim pentru degajarea unei persoane rămasă blocată în interiorul unui utilaj de construcție căzut într-o groapă în Municipiul Lugoj.

La locul evenimentului s-au deplasat 6 pompieri cu o autospecială de descarcerare și o autospecială de stingere, din cadrul Detașamentului Lugoj.
Persoana a fost extrasă din utilaj de către pompieri și nu a necesitat îngrijiri medicale.

 

Comments

comments

About the Author