Impact devastator între mașina unui fugar, autospeciala Poliției și alte trei mașini

Posted on nov. 24 2023 - 11:53pm by petre

Un băiat de 18 ani se află în stare gravă la spital, după ce ar fi furat mașina mătușii sale și a izbit frontal autospeciala poliției, care încerca să-l oprească în trafic, în județul Brăila.

În urma accidentului au mai fost avariate trei autoturisme. Proprietarii acestora spun că echipajul rutier i-ar fi obligat să staționeze pe carosabil, ca să blocheze drumul tânărului și că i-a pus, astfel, în pericol. O cameră instalată pe bordul unei mașini aflate la locul accidentului a înregistrat impactul devastator, petrecut pe Drumul European 584, la intrarea în localitatea Bărăganu din județul Brăila. Înainte de acest moment, echipajul de Poliție ar fi oprit circulația pe ambele sensuri, spun martorii. Șoferilor li s-a cerut să rămână pe carosabil, în mașini. Tânăr: „Am fost folosiți drept scut, cu noi în mașină. Un șofer de TIR din fața noastra a dat să coboare si i s-a spus să stea în mașină.” Tânără: „Am vrut să tragem semn pe dreapta și ne-a făcut semn că nu. Mașina venea în viteză foarte mare și am văzut-o la bătaia farurilor mele și în secunda cealaltă deja s-a produs impactul care s-a resimțit și la noi în mașină.” Aceasta era a treia încercare de a-l opri pe băiatul reclamat de mătușa lui că i-a luat autoturismul, fără să-i dea voie, și a plecat la plimbare. Tânărul a pornit de la Brăila și a mers spre Slobozia, iar agenții i-au ieșit în cale la Viziru, dar și la Însurăței. A trecut pe lângă ei, în viteză, și și-a continuat cursa, cu poliția pe urme. Tânăr: „Undeva la 180 am înțeles că a avut. A atins și încă 3 mașini din spate.” Accidentul s-a soldat cu 4 mașini avariate, printre care și cea a Poliției. Tânărul a fost grav rănit și dus la spital. Avea permis de conducere de numai o lună. Dr. Cristian Onișor, purtător de cuvânt Spitalul de Urgeță Galați:

„Este internat în secția de terapie intensivă, este cu fractură diafizală bilaterală femurală. De asemenea, un traumatism craniocerebral și o hemoragie sub-arahnoidiană.” Polițiștii fac acum cercetări pentru furt și vătămare coroporală, dar verifică și modul în care a acționat echipajul care trebuia să-l oprească forțat pe șofer. Polițiștii au o procedură standard care presupune și oprirea traficului.

Dar cea mai bună metodă este folosirea unor benzi cu cuie, care să le dezumfle cauciucurile. Echipajul de la Bărăganu nu avea în dotare asemenea dispozitiv.

sursa: Pro TV

Comments

comments

About the Author