IMIGRANÈšII AU BLOCAT EUROTUNELUL! Circulația trenurilor pe sub Canalul Mânecii a fost blocată

Posted on sept. 2 2015 - 5:31pm by petre

Traficul feroviar a fost blocat în noaptea de marți spre miercuri în tunelul de sub Canalul Mânecii, dupăce mai mulți imigranți au pătruns pe șine și chiar s-au urcat pe trenuri, relateazăSky News.

„Trenurile așteaptăsăintre în tunel, întrucât sunt intruși pe șine la Calais, autoritățile sunt la fața locului pentru a ajuta”, a scris pe Twitter compania Eurostar, marți seara.

Din cauza întârzierilor mari din portul francez, douătrenuri au fost nevoite săse întoarcă, unul la Londra și celălalt la Paris. Un alt tren care circula spre Londra nu s-a putut întoarce la Paris din cauza unei defecțiuni tehnice.

Eurostar a precizat cătraficul feroviar ar urma săse desfășoare în condiții normale miercuri dimineață, dar a adăugat cădouătrenuri au fost anulate.

„Am fost opriți la 21.15 (23.15, ora României) în apropiere de Calais, dupăce am plecat din Paris, și ni s-a spus căsunt intruși pe acoperiș și în jurul trenului”, a declarat un pasager.

„Trenul a rămas fărăelectricitate și a fost împins înapoi în gara din Calais (…) O întârziere destul de mare – circa cinci ore fărălumină, apăsau aer condiționat”, a adăugat acesta, precizând că”poliția a inspectat trenul cu ajutorul unui elicopter”.

„Intrușii sunt pe trenul din fața noastră”, a scris pe Twitter Lucy Francis, o călătoare din Londra.

„Trenul nostru Eurostar a fost oprit lângăCalais. Șeful de tren ne-a spus căsunt imigranți pe acoperiș. Poliția este aici. Foarte foarte trist”, a scris un alt pasager, Conor Maples.

Miercuri dimineață, mai mulți pasageri stăteau la coadăla gara St Pancras, dupăce trenul de la 7.55 (9.55, ora României) cu destinația Paris a fost anulat din „motive operative”.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author