Haos la frontiera Uniunii Europene – imagini cu forțele de ordine grecești care încearcă cu disperare să împiedece valul de migranți împinși de Turcia spre UE

Posted on mart. 1 2020 - 7:06pm by petre

Mii de refugiați și migranți continuă să se adune la granița Greciei cu Turcia la Evros, în urma deciziei autorităților de la Ankara de nu mai împiedica migranții să plece spre UE.
Sâmbătă dimineață, tensiunile au crescut în timp ce grupuri de refugiați și migranți au încercat să treacă ilegal frontiera și să intre pe teritoriul grec.

Grecia continuă să își consolideze prezența poliției și armatei în zonă, deoarece premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că Atena nu va tolera nicio intrare ilegală în țară.
Partea turcă nici măcar nu încearcă să oprească refugiații și migranții, care se îndreaptă către Evros din toate părțile țării, deoarece zvonul că „granițele sunt deschise” s-a răspândit peste tot.

CITESTE SI Un val de migranți se apropie de granițele UE – Turcia a lăsat 18.000 de sirieni să plece și e doar începutul

Situația este haotică, deoarece se pare că partea turcă împinge migranții către partea greacă, în timp ce poliția greacă răspunde cu gaze lacrimogene pentru a-i împinge înapoi.

Grănicerii greci, împreună cu membrii FRONTEX – este agenția de frontieră externă a Uniunii Europene – au încercat să îi localizeze pe toți cei care încearcă să intre pe Grecia și, prin urmare, pe teritoriul UE.
Majoritatea refugiaților și migranților sunt acum blocați în zona dintre Grecia și Turcia, pe partea turcă a râului Evros, așteptând să găsească posibilitatea de a traversa.
Criza migrației a făcut obiectul unei ședințe interministeriale ample, prezidată de premierul Kyriakos Mitsotakis, la Conacul Maximos, sâmbătă dimineață.

La întâlnire participă ministrul Afacerilor Externe, Nikos Dendias, ministrul protecției cetățenilor, Michael Chrisochoides, și ministrul adjunct Lefteris Oikonomou, ministrul Apărării, Nikos Panagiotopoulos, și ministrul adjunct Alcibiades Stefanis, șeful Statului Major General al Apărării Naționale Elene (GEETHA), generalul Konstantinos Floros, și reprezentanți a Gărzii de coastă grecească.

Refugiati 4

Refugfiati 1

sursa foto George Sinapidis / reporter grec

Comments

comments

About the Author