Guvernul e aproape instalat

Posted on dec. 22 2020 - 5:07pm by petre

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru.

LIVE TEXT, desfășurarea evenimentelor:

După consultările cu președintele Klaus Iohannis, liderii PNL – USR PLUS – UDMR au anunțat că vor prezenta miercuri programul de guvernare și că se așteaptă ca un nou guvern să fie învestit în cursul acestei săptămâni.

Ludovic Orban: Am decis să formăm o coaliție de centru-dreapta care să ofere României un Guvern într-un timp cât mai scurt, care să aibă capacitatea de a face marile reforme de care are nevoie România și capacitatea de a dezvolta România. I-am prezentat președintelui acordul de coaliție, de asemenea voința noastră comună de a lucra împreună pentru binele României. Așteptăm decizia președintelui și suntem pregătiți să demarăm toate procedurile pentru învestirea Guvernului în cel mai scurt timp.

Dacian Cioloș: I-am confirmat domnului președinte ca cele trei partide au format o coaliție, s-au pus de acord asupra lui Florin Cîțu nominalizarea pentru premier, că avem un program de guvernare finalizat și că vrem sa incepem cat mai repede guvernarea. Vrem să avem un Guvern învestit cât mai repede, saptamana aceasta.

Dan Barna: A fost o discuție pragmatică. I-am transmis președintelui că nu suntem o coaliție bazată pe un entuziasm năuc, ci este o coaliție care își asumă responsabil măsurile și ceea ce va urma în lunile și anii următori pentru România. I-am transmis că și dincolo de programul de guvernare pe care îl vom prezenta mâine, sunt și câteva reforme pe care electoratul le așteaptă și că așteptăm sprijinul și susținerea domniei sale ca aceste reforme să devină realitate.

Kelemen Hunor: Am transmis președintelui intenția noastră de a colabora și de a conlucra pentru o perioadă de patru ani de zile. Avem o responsabilitate uriașă. Avem o oarecare experiență în a lucra în coaliție, în echipă și sunt convins că această perioadă care urmează, prin colaborare și creșterea gradului de încredere. va însemna un lucru bun pentru România.

Florin Cîțu: I-am transmis domnului președinte că sunt gata să îmia sum această guvernare, în acest moment dificil pentru România. Vom continua ceea ce am început în acest an și, bineînțeles, avem un program de guvernare care aduce multe măsuri importante în perioada următoare.

Comments

comments

About the Author