Guvernul a aprobat chiar la Timișoara construirea unui nou stadion

Posted on apr. 25 2024 - 11:02am by petre

Executivul va aproba în ședința de astăzi, care are loc chiar la Timișoara, constituirea noului stadion „Dan Păltinișanu”, despre care se vorbește de ani buni deja.

Vor fi aprobate trei proiecte importante pentru această regiune, printre care și construirea noului stadion de fotbal.

Noul stadion va avea 30.000 locuri. În prezent, arena dispune de 33.000 de scaune. Proiectul ar trebui să fie gata în doi ani de la demolare.

Costul total al noului stadion va fi de aproximativ 837 milioane de lei, echivalentul a 167 milioane de euro.

„Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire Stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Ștefan Covaci nr. 1, municipiul Timișoara, județul Timiș”, realizat prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A., prevăzuţi în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Finanțarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale județul Timiș, precum și din alte surse de finanţare legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, se arată în Hotărârea de Guvern.

 

 

Comments

comments

About the Author