Gameover Zeus, una dintre celei mai puternice rețele de hackeri, a fost anihilată!

Posted on iun. 3 2014 - 11:48am by petre

Departamentul american al Justiției a anunțat căa fost anihilatăo importantărețea de piraterie pe Internet care a furat câteva milioane de dolari unor firme și consumatori prin virusarea unor calculatoare din aproximativ zece țări.

„Gameover Zeus este rețeaua cea mai sofisticatăpe care FBI și aliații noștri au încercat vreodatăsăo anihileze”, a declarat luni Robert Anderson, un oficial de rang înalt din cadru poliției federale, într-o conferințăde presăla WashingtonHacker

„Virusul „Gameover Zeus”, care a apărut în septembrie 2011, avea ca obiectiv principal furtul informațiilor bancare și altor date confidențiale de pe unitățile de hard infectate. Potrivit anchetatorilor din cadrul FBI, el ar fi produs pierderi în valoare de peste 100 de milioane de dolari, dupăinfectarea a 500.000 pânăla un milion de calculatoare în înteaga lume, dintre care un sfert se aflăîn Statele Unite.

Administratorul rețelei, rusul Evgheni Mihailovici Bogașev, în vârstăde 30 de ani, a fost inculpat de către un mare juriu la Pittsburgh, în Pennsylvania (est), pentru piraterie informatică, fraudăfinanciarăși bancarăși spălare de bani.

Comments

comments

About the Author