Gala premiilor RegioStars Award 2017

Posted on oct. 12 2017 - 5:19pm by petre

Sala multifuncțională a complexului de evenimente Square – Meeting Centre din Bruxelles a găzduit, marți 10 octombrie, seara, gala anuală de decernare a Premiile RegioStars ale Comisiei Europene, eveniment parte a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor.

Această competiție anuală la nivelul Uniunii Europene pune în prim-plan cele mai inovatoare și inspirate de proiecte finanțate de UE și ilustrează, prin exemple reale concrete, modul în care politica de coeziune sprijină crearea de creștere economică și de locuri de muncă.EWRC17_042EWRC17_045EWRC17_046 EWRC17_048EWRC17_049EWRC17_051EWRC17_054

Mai mult, pe lângă premierea proiectelor selectate, competiția are ca scop promovarea schimbului de bune practici între actorii implicați în politica de coeziune, manageri de proiecte si autoritățile de management.

Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, a declarat în cadrul Galei:

„Premianții RegioStars sunt adevărați ambasadori ai politicii de coeziune. În efortul nostru de a comunica mai bine ce face Europa pentru cetățenii săi și de a susține o politică de coeziune puternică și după 2020, aceste proiecte sunt adevărate atuuri”.

În prima fază, zecile de proiecte înscrise în concurs, din întreaga uniune, au fost triate de către un juriu de specialitate, pentru ca într-o a doua etapă să fie selectate cele cinci proiecte câștigătoare, pentru a primi prestigiosul trofeu RegioStars din mâinile comisarului UE pentru politică regională, Corina Crețu și ale Președintele Juriului RegioStars, europarlamentarul Lambert van Nistelrooij. Și în acest an, un proiect a fost recompensat cu premiul de popularitate al publicului pe baza voturilor de participanților la gală.

Laureații acesrtui an au fost:

Câștigătorul la categoria „Specializare inteligentă pentru IMM-uri inovatoare” este proiectul belgian „Bio Base NWE„, ce promovează bioeconomia.

La categoria „Uniunea energiei și acțiuni în domeniul climei”, au fost încununate de success eforturile orașului finlandez Ii în ceea ce privește calitatea aerului și eficiența energetică.

Votul publicului cât și premiul la categoria „Promovarea emancipării și participării active a femeilor” adjudecat de un proiect care oferă asistență femeilor, victime ale violenței domestice, din Murcia (Spania) pentru o reintegrare reușită pe piața muncii.

La categoria „Educație și formare profesională”, câștigător a fost proiectul Ekobiz, din Croația, care sprijină tinerii fermieri în domeniul agriculturii ecologice.

La categoria „CityStars: orașe în tranziție digitală„, premiul a revenit proiectului german Smart Service Power, care dezvoltă servicii digitale de sănătate pentru sprijinirea îmbătrânirii active.

Comments

comments

About the Author