Francezii peste 65 de ani nu vor primi certificatul Covid dacă nu fac a treia doză de vaccin – „Vaccinaţi-vă. Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi. Vaccinaţi-vă ca să trăţi normal” le-a spus Macron cetățenilor

Posted on nov. 9 2021 - 11:14pm by petre

Președintele Franței a spus că din 15 decembrie, „persoanele de peste 65 de ani” și oamenii cu comorbidități vor trebui să facă a treia doză de vaccin Covid-19 pentru a beneficia în continuare de permisul de sănătate, așa numitul certificat verde, anunță Le Figaro.

Franţa va extinde campania de vaccinare cu doza booster împotriva COVID-19
Franța va extinde campania de vaccinare cu treia doză la persoanele de 50 de ani şi peste, începând din luna decembrie, a anunţat marţi preşedintele Emmanuel Macron.

Pentru persoanele de 65 de ani şi peste, care au fost convocate deja pentru doza de supra-rapel (booster), aceasta va deveni obligatorie pentru păstrarea certificatului verde începând de la mijlocul lui decembrie, a declarat Macron într-un discurs televizat.

 

„Vaccinaţi-vă. Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi. Vaccinaţi-vă ca să trăţi normal”
Emmanuel Macron le-a transmis celor care nu s-au vaccinat încă: „Vaccinaţi-vă. Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi. Vaccinaţi-vă ca să trăţi normal”. Astfel, el a lansat „un apel la spiritul de responsabilitate al celor șase milioane de francezi care nu s-au vaccinat cu nicio doză”.

Al cincilea val de infectări

Preşedintele Emmanuel Macron a mai spus că Europa trece printr-un al cincilea val de infectări şi că în Franţa există o creştere alarmantă a ratei de incidenţă şi a numărului de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19. Franţa a raportat marţi 12.476 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai ridicat nivel consemnat după 8 septembrie.

Comments

comments

About the Author