Francezii nu renunță la luptă! Un sfert de milion de oameni în stradă VIDEO

Posted on aug. 15 2021 - 7:16pm by petre

Oponenţii permisului sanitar au iesiț din în stradă sâmbătă și duminică 15 august, în Franţa pentru al cincilea weekend consecutiv.

Peste 200 de manifestaţii fiind prevăzute pe tot cuprinsul ţării, la câteva zile după intrarea în vigoare a obligativităţii de a prezenta acest permis în cea mai mare parte a locurilor publice.

Potrivit Le Figaro, care citează surse din poliție, sunt așteptați între 200.000 și 250.000 de protestatari în stradă.

Grupul militant „Le Nombre Jaune (n.r. Numărul galben), care postează pe Facebook o numărătoare a celor care au confirmat prezența pentru fiecare oraş în care s-a anunțat o manifestație, a înregistrat sâmbătă peste 415.000 de participanţi.

Săptămâna trecută, participarea a fost de peste 237.000, conform Ministerului de Interne.La Paris au avut loc ciocniri cu forțele de ordine.

Cele mai mari adunări sunt așteptate la Paris, unde mișcare a condusă de Florian Philipot, liderul partidului „Les Patriotes” și Lyon.

Pe străzile din Paris, unde mulțimea a plecat, la ora locală 13.30, un ceas mai târziu la București, din Piața Bursei spre Palatul Regal, s-a strigat „Libertatea”, ”Macron, nu vrem permisul tău” și „Nu ne priviţi, veniţi alături de noi. Oile stau la balcon”.

 

 

Comments

comments

About the Author