Festivalul Artelor Timişorei, ediție dedicată centenarului de administrație românească

Posted on mai 21 2019 - 2:43pm by petre

Pregătirile pentru Festivalul Artelor Timişorene  au intrat în linie dreaptă. În acest an, momentele coregrafice se vor desfăşura cu preponderenţă în Piaţa Unirii, teatrul în Piaţa Sfântul Gheorghe, artele vizuale în Piaţa Libertăţii, iar instituţiile muzicale se vor prezenta publicului larg în Piaţa Victoriei, care va găzdui şi Concursul de interpretare şi creaţie ,,Bega Music Festival’’.

Festivalul Artelor Timişorene din acest an se circumscrie unei tematici de mare importanţă ”Timişoara la 100 de ani”, sens în care:

–         Peste 20 de şcoli şi trupe coregrafice vor derula un amplu proiect intitulat “ 100 de ani în paşi de dans”, ce debutează chiar în 3 iunie.

–         Lansăm un concurs de caricatură, sub îndrumarea  maestrului Ştefan Popa Popas, care va realiza pe întreaga durata a festivalului caricaturi şi portrete în mod gratuit, proiectul fiind finanţat de Primăria Timişoara

–         Asociaţia ,,Romul Ladea’’ va realiza o pictură colectivă  de mari dimensiuni.

    ,,Seara chitarelor” este o altă premieră pentru Festivalul Artelor, ce se va derula joi, 6 iunie, în Piaţa Sfântul Gheorghe, când sunt invitaţi toţi timişorenii ce doresc să cânte cu chitara. Amfitrioni vor fi Ilie Stepan şi Horia Crisovan.

În ceea ce priveşte,,Bega Music Festival” ne bucurăm de o participare masivă: 41 de piese înscrise la secţiunea de creaţie şi 34 de concurenţi la interpretare. Marţi, 28 mai, vom comunica numele finaliştilor pe adresa de facebook  Evenimente Primăria Timişoara şi pe pagina oficială a Primăriei Timişoara.

Concursul se va derula în 7 iunie, iar gala în 9 iunie, în recital fiind invitate Bella Santiago, câştigătoatre “X Factor” şi Maria Hojda, participantă la “Vocea României”,  care va cânta alături de Tm Groove. Tot pe lista invitaţilor festivalului din acest an regăsim artişti precum DjProject, Costel Busuioc, Ricardo Caria.

De menţionat faptul că la deschiderea festivalului, în data de 3 iunie, vor fi premiaţi câştigătorii Concursului de Artă Fotografică şi Producţie Video. “Timişoara la 100 de ani – obiective turistice”. Programul detaliat va fi comunicat în zilele următoare.

Comments

comments

About the Author