Femeia care a murit după ce a făcut vaccinul s-a simțit bine până când a ieșit din centrul de vaccinare, apoi i s-a făcut rău

Posted on ian. 23 2021 - 8:19pm by petre

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut precizări, într-un interviu pentru Știrile Pro TV, despre cazul femeii din Bacău care a murit după chiar în ziua în care s-a vaccinat împotriva Covid-19.

Baciu, care este și vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare, spune că totul s-a întâmplat fără ca cineva să bănuiască ceva despre tragedia care stătea să se întâmple.

Femeia s-a comportat normal chiar și după vaccinare, când a așteptat 15 minute într-o încăpere, conform protocolului.

Doar după ce pacientul a ieșit din centrul de vaccinare… i s-a făcut rău și a fost preluată rapid de o ambulanță. Din nefericire, însă, femeia a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvată.

”Este, într-adevăr, o situație nefericită. Condoleanțe familiei, în primul rând. Din câte știm, din datele pe care le avem, persoana respectivă s-a prezentat la centrul de vaccinare care era în incinta unui spital. Procesul de vaccinare s-a desfășurat în mod normal. În perioada post-vaccinare nu a apărut nicio alterare a stării de sănătate. Pe cale de consecință, respectiva persoană a părăsit centrul de vaccinare și ulterior, în incinta aceluiași spital, starea de sănătate s-a alterat. A fost preluată de ambulanța de la fața locului și a fost transportată la unitatea de primiri urgențe, unde din nefericire a intrat în stop cardio-respirator și …” – a declarat medicul Andrei Baciu pentru Știrile Pro TV.

El a mai precizat că tragedia s-a produs după aproximativ o oră de la administrarea vaccinului și că, din informațiile deținute până la această oră, nu există o legătură între vaccinarea anti Covd-19 și acest deces.

”Incidentul a survenit în jur de o oră după procesul de vaccinare, însă după toate datele pe care le avem în momentul de față nu există o legătură de cauzalitate între vaccinarea propriu-zisă și ceea ce s-a întâmplat ulterior.” – a mai spus el.

sursa: Pro TV

Comments

comments

About the Author