Farm Progress 2015 – Monsanto lanseazăprovocarea: O plantăîn plus face diferența!

Posted on aug. 31 2015 - 5:26pm by petre

Acesta a fost mesajul celei de a-VIII-a ediții a evenimentului Farm Progress organizat de Monsanto România pentru a sublinia încăo datăangajamentul companiei de a oferi fermierilor parteneri o gamălargăde soluții integrate și tehnologii inovatoare pentru a obține producții competitive pe piața europeană.

Timp de 7 zile, evenimentul, organizat în douălocații din țară(Slobozia și Cărpiniș), a reunit peste 2.000 de fermieri interesați de noile tehnologii agricole utile îmbunătățirii productivității și profitului fermei. Compania a evidențiat importanța creșterii numărului de plante la hectar pentru obținerea unor producții ridicate pe unitatea de suprafață, în condițiile în care populația globului se aflăîn continuăcreștere. Monsanto a adus în discuție și modalitățile de evitare a secetei pedologice, prezentând soluții agronomice accesibile în funcție de condițiile specifice fiecărei zone.

“Dorim, în primul rând, sămulțumim partenierilor nostri, fermierii, fărăde care nu am fi aici. Lucrăm împreunăpentru un viitor mai bun și pentru a putea susține fermierii români în dezvoltarea activităților lor, astfel încat săfie competitivi pe piața europeanăși chiar globală.„, afirmăAlistair Hide, Director Monsanto pentru Comunicare și Relații Guvernamentale Europa-Africa.
“Investim în cercetare-dezvoltare pentru a putea oferi o gamălargăde produse cu calități nutritive superioare, produse utile fermierului și, în final, benefice consumatorilor.„, completeazăAlistair Hide.

O zi din cadrul Farm Progress, numită“Gusturi pe alese„, a fost dedicatăreprezentanților mass-media, care au avut ocazia săafle detalii despre produsele convenționale DEKALB și despre soluțiile integrate pe care Monsanto le poate oferi fermierilor-parteneri. Astfel, invitații au vizitat platforma tehnicădin localitatea Comloș și platforma DEKALB de la
Cărpiniș, județul Timiș. La Comloș, acestora li s-a prezentat o platformăde porumb convențional, semănat dupămetoda
semănatului de precizie, ce utilizeazăinformații obținute în urma cartografierii optime a solulului, punând în evidență
progrese recente din tehnologia porumbului. Aceastătestare revoluționarăa hibrizilor oferănu doar informații despre
potențialul de producție, ci îi și ajutăpe agricultori săînțeleagăcomportamentul hibrizilor în condiții specifice de climăși sol. DSC_5139 (800x530) DSC_5159 (800x530) DSC_5187 (800x530)

Semănatul de precizie este cel mai important pas în tehnologia plantelor, ajutând la o răsărire și distribuție uniformăa plantelor de porumb pe fiecare rând.

La Farm Progress Cărpiniș au fost prezentate soluțiile inovatoare, printre care se numărănoii hibrizi convenționali de porumb DEKALB cu utilizări specifice și diferite, care vor fi comercializați începând cu anul 2016, tehnologii inovatoare de semănat, diferite scheme de densități la hectar și variante de fertilizare, cât și informații despre multiplicarea semințelor de porumb.

Farm Progress, eveniment cu tradiție al companiei Monsanto, reunește anual fermieri din toate zonele României și din
țările limitrofe pentru a le fi prezentate soluții tehnologice eficiente pentru creșterea randamentului la culturile de porumb. Evenimentul de la Cărpiniș s-a bucurat și de prezența domnului Russell Nicely, Atașat regional pe probleme agricole al Ambasadei SUA.

ntoblog.com  sau abonați-văla News Release RSS Feed.

Comments

comments

About the Author