Explozie devastatoare în Italia – morți și răniți FOTO

Posted on dec. 12 2021 - 12:14pm by petre

 

Explozie puternică în Italia.

Bilanțul victimelor a crescut la patru morți
Explozie puternică în Italia. Bilanțul victimelor a crescut la patru morți

O scurgere uriașă de gaz a provocat o explozie care a dus la prăbușirea a trei case și la avarierea altor trei, în comuna Ravanusa, Sicilia. Patru persoane au murit, iar două femei au fost scoase vii de sub dărâmături.

 

 

UPDATE 11:30: Pompierii italieni au mai descoperit un cadavru, probabil al unei femei, sub dărâmăturile clădirii din Ravanusa, potrivit ANSA.

UPDATE 10:30: Pompierii italieni au mai găsit două cadavre după explozia care a dus la prăbușirea a trei case în comuna Ravanusa, Sicilia. Bilanțul victimelor urcă la trei. După bărbatul găsit în cursul nopții, pompierii au recuperat cadavrul unei femei, iar un al treilea corp fără viață a fost scos de sub dărâmăturile uneia dintre clădirile care s-au prăbușit în urma exploziei.

 

Două femei au fost scoase în viață de sub dărâmături, însă un bărbat a murit. Opt persoane sunt în continuare date dispărute, printre care o tânără care urma să nască miercuri, potrivit agenției ANSA. Zona a fost securizată.

Nu este clar ce a provocat explozia. La Stampa scrie că inițial s-a crezut că explozia a fost provocată de o butelie de gaz defectă, dar apoi a apărut ipoteza potrivit căreia explozia, resimțită și în localitățile învecinate, a fost cauzată de o defecțiune a conductei de gaz metan din Ravanusa, un oraș de 11.000 de locuitori situat pe dealurile din inima provinciei Agrigento.

Una bombola di gas è esplosa in una palazzina di via Galileo Galilei a Ravanusa (Agrigento) e lo stabile di 4 piani sarebbe crollato. Ci sarebbero persone sotto le macerie. I vigili del fuoco di Canicattì, Agrigento e Licata stanno domando le fiamme che si sono sviluppate, 11 dicembre 2021.
ANSA/RUGGERO FARKAS

Comments

comments

About the Author