El e Viorel, românul ucis în atacul xenofob-rasist din Germania –

Posted on feb. 21 2020 - 12:03am by petre

Una dintre victimele atacurilor din Germania este un român de doar 23 de ani dintr-o comună din județul Giurgiu.

Viorel locuia de 5-6 ani în Germania cu familia și lucra ca curier. Era singurul copil al familiei.
Unchiul tînărului ucis în atentat a povestit, joi seara în emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, cum a nimerit Viorel în mijlocul focurilor de armă trase atacator.

Roman Atentat Germania

El ieșise de la muncă și a vrut să-și ia un suc. A oprit mașina în parcare lângă un chioșc. Nu a mai apucat să iasă din mașină că acel terorist a ieșit din chioșcul respectiv, unde a împucat cu rafale mai mulți oameni și când l-a văzut pe el în mașină a tras și asupra lui”, a spus, Marian Pătuleanu.

„Este o veste tragică și toți suntem în stare de șoc. E o situație foarte grea – sunt eu în stare de șoc, nici nu-mi mai găsesc cuvintele, dar părinții copilului”, a adăugat unchiul tânărului.
Potrivit zeit.de, atacatorul avea 43 de ani și se numea Tobias R. și nu s-ar fi aflat în vizorul poliției și nici nu era cunoscut ca fiind rasist sau xenofob. Atacul armat s-a soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi „dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă”, a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului.

 

sursa: Capital.ro

Comments

comments

About the Author