E supranumită „marea de la munte” și e stațiunea cu cel mai pur aer din România FOTO

Posted on iul. 13 2019 - 7:10pm by petre

Locul este vizitat nu doar de cei care vor să facă o ”cură de aer curat”, ci și de cei care vor să descopere România

Localitatea Colibița din Bistrița-Năsăud este locul cu cel mai pur aer din România, la fel de bogat în ozon precum aerul din Alpi.

Situată la 900 metri altitudine, o localitate din Bistrița a fost declarată locul cu cel mai pur aer din România. Pentru că numărul locurilor de cazare este foarte mic, ele sunt la mare căutare printre turiști. Prețurile pentru o noapte de cazare la pensiunile din zonă variază între 80 de lei și 160 de lei.

.

Peisajele sunt spectaculoase. Satul de munte este așezat pe Valea Bistriței, la 50 de kilometri de orașul Bistrița. Din 1923 și până în 1975, localitatea aa funcționat ca stațiune balneo-climaterică. Apoi clădirile s-au degradat și nu au fost refăcute. În 1980, așezarea a dispărut cu totul. Localnicii au fost nevoiți să plece, iar în locul satului a apărut un lac de acumulare.

de orașul Bistrița. Din 1923 și până în 1975, localitatea aa funcționat ca stațiune balneo-climaterică. Apoi clădirile s-au degradat și nu au fost refăcute. În 1980, așezarea a dispărut cu totul. Localnicii au fost nevoiți să plece, iar în locul satului a apărut un lac de acumulare.

Este una din puținele stațiuni de munte unde s-a amenajat și o plajă în toată regula, lângă lac. În afară de plajă și drumeții, turiștii pot opta și pentru pescuit, alpinism, plimbări cu barca.

Comments

comments

About the Author