După mulți ani de tradiție, Timișoara stinge beculețe de sărbătoare de Crăciunul pe rit vechi chiar în anul în care, alături de bănățenii pravoslavnici și turiștii sârbi, orașul găzduiește mulți ucraineni

Posted on ian. 5 2023 - 9:26pm by petre

S-au stins luminițele de Crăciun în centrul Timișoarei.  Doar roata de bâlci e încă luminată și se învărte.

De mai bine de  10 ani , prin tradiție, chiar dacă Târgul de Crăciun își închidea căsuțele în primele zile după Revelion, iluminatul de sărbătoare în centru era lăsat aprins cel puțin până la Sfântul Ion, din respect pentru concitadinii noștri pravoslavnici și pentru oaspeții orașului, creștini pe rit vechi, care sărbătoresc Crăciunul la o săptămână de la Revelion.

Mai mult, anul acesta, Timișoara găzduiește o mulțime de persoane din Ucraina, oameni care, la rândul lor, sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie.

Dar, din nefericire, ne-am obinșuit deja ca actuala administrație a orașului să nu manifeste nici un fel de considerație față de oraș, cetățenii săi și oaspeții Timișoarei, ci doar pentru propriile interese, de grup sau personale.

Și să nu uităm că Timișoara a câștigat poziția de Capitală Culturală Europeană și datorită caracterului multietnic, multiconfesional și multicultural.

Păcat!

Comments

comments

About the Author