Dubla măsură a administraÈ›iei Fritz – evenimentele tradiÈ›ionale româneÈ™ti au interdicÈ›ie la mici È™i grătare pe cărbuni, în schimb la Zilele Maghiare din centrul oraÈ™ului fumegă cărbunii într-o veselie

Posted on sept. 25 2022 - 10:26pm by petre

Că administrația Fritz una spune și alta face nu mai e un secret pentru nimeni. Nici că, de aproape doi ani, se încearcă diluarea și chiar suprimarea tradițiilor locale și românești, iarăși e un fapt cunoscut.

De exemplu, după ce s-a încercat desființarea Rugii Timișoarei și, abia cu greu, după presiunea opiniei publice și a părții încă libere a Consiliului Local, gruparea de la conducerea orașului a catadicsit să le lase timișorenilor o singură zi de Rugă, dar fără preparate pe grătar de cărbuni.

Asta este, și-au spus comercianții, unde e regulă nu e tocmeală. Doar că la administrație Fritz, regulile sunt doar pentru unii.

La fel s-a întâmplat și la Ruga din Mehala, unde puținii comercianți acceptați au preparat micii, cârnații, frigăruile pe plite electrice, fiindu-le interzisă de către primărie folosirea cărbunilor.

Așa s-a întâmplat la Târgurile de Crăciun și de Paști.

Asta este, legea e lege, spunem și noi.

Doar că, în acest weekend, în centrul Timișoarei, au fumegat grătarele cu cărbuni, la Zilele Maghiare, un eveniment frumos și de care timișorenii sunt mândri.

Din păcate, dubla măsură pe care o practică administrația Fritz este discrimatorie și aruncă o lumină urâtă asupra orașului nostru.

Comments

comments

About the Author