Două zile grele pe șosele din Timiș – sute de amenzi, zeci de șoferi lăsați fără permis, dosare penale pentru alcool și droguri la volan

Posted on iul. 5 2021 - 1:18pm by petre

În perioda 02 – 04 iulie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 250 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 47 de  permise de conducere.

În acest sens, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 15 infracțiuni și au aplicat 275 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 144 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 47 de  permise de conducere, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În zilele următoare, poliţiştii vor desfăşura în continuare acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

La data de 03 iulie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Urbană Timișoara au depistat pe Bulevardul Corneliu Coposu din municipiul Timișoara, un bărbat în vârstă de 49 de ani, care ar fi condus un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

La data de 03 iulie a.c., în jurul orei 16:53, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, în localitatea Izvin, județul Timiș, un autoturism, condus de un bărbat, de 32 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat faptul că bărbatul se afla și sub influența substanțelor psihoactive.
Cel în cauză, a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

Pe numele șoferului a mai fost deschis un dosar penal pentru “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 03 iulie a.c., în jurul 20:51, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au depistat pe Strada Splaiul 1 Decembrie 1918 din municipiul Lugoj, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, care ar fi condus un autoturism, implicat într-un accident cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului, a rezultat o alcoolemie de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Comments

comments

About the Author