DNA a descins cu jandarmii de la București la Poliția Timiș – sunt vizați de anchetășefi ai instituției, dar și prefectul de Timiș

Posted on ian. 19 2015 - 11:39am by petre

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectueazăcercetări într-o cauzăpenalăce vizeazăsuspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 – 2014.

Procurorii DNA fac, luni, percheziții la cinci instituții publice, într-un dosar privind fapte de corupție, printre cei vizați fiind șeful Poliției Județene și adjunctul acestuia, Sorin Muntean și Florin Bolboș, precum și șeful de la Rutieră, Marcel Crăciunescu, spun surse judiciare. Prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, primarul orașului Recaș, Teodor Pavel, și omul de afaceri Gelu Milutinovici, sunt printre cei vizați, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, căcele cinci instituții unde au loc percheziții sunt IPJ Timiș, Serviciul Circulație Rutieră, care se aflăîn aceeași clădire cu IPJ, Poliția orașului Recaș, Primăria Recaș și Poliția Localădin cadrul Primăriei Recaș, precum și Secția de Poliție Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac.

Percheziții au loc și la locuința lui Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum și la locuința părinților acestuia, din Timișoara.

Sursele citate au precizat cășase persoane urmeazăsăfie duse la audieri la sediul DNA Timiș.

Comisarul șef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Județean de Poliție Timiș din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Dușă. Înluna martie 2013, el a fost numit pe acest post în urma unui concurs. Comisarul șef Sorin Muntean are 45 de ani și este născut în localitatea Chișineu Criș, județul Arad. Lucreazăde peste 20 de ani în Poliție și este ofițer specialist I.

Comisarul șef Florin Bolbos este adjunctul șefului IPJ Timiș din anul 2010, funcția fiind obținutăîn urma unui concurs. El are 41 de ani și este din localitatea Pișchia din județul Timiș. Anterior, a condus serviciul Poliției Rutiere Timiș, iar în Poliție lucreazădin 1995.

Marcel Crăciunescu se aflăla conducerea Serviciului Circulației Rutiere Timiș din anul 2012, iar soția acestuia, Gabriela Crăciunescu, este consilier județean PSD.

Eugen Dogariu, în vârstăde 38 de ani, este prefect al județului Timiș din mai 2012, dupăce în perioada august 2010 – mai 2012 a fost șeful Biroului audit și control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru câteva luni și la Casa Județeanăde Asigurări de SĂƒnătate Timiș, iar în perioada martie 2009 – februarie 2010 a fost subprefect.

Primarul din Recaș, Pavel Teodor, se aflăla primul mandat, fiind ales din partea PNL. Înseptembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, în baza OUG care a permis migrația aleșilor locali fărăa-și pierde mandatul.

Încursul zilei de 19 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate în județele Timiș și Arad, din care 5 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Încauză, procurorii beneficiazăde sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

sursa: DNA, Mediafax

Comments

comments

About the Author