Dinamo București a retrogradat pentru prima oară în istoria clubului

Posted on mai 29 2022 - 11:43pm by petre

Dinamo Bucureşti a retrogradat din Liga I de fotbal, pentru prima oară în istoria sa de aproape trei sferturi de secol, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1), duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare.

 

În tur fusese 2-0 pentru clujeni, astfel că Dinamo va evolua din sezonul următor în Liga a 2-a, pentru prima oară de la înființarea clubului, în 1948, spre disperarea suporterilor fideli ai echipei. Mulți dintre ei au plecat cu ochii în lacrimi de pe stadion, duminică seara. Alții, dimpotrivă, au fost furioși, iar dinamovistul Gabriel Torje, de pildă, a fost nevoit să părăsească arena însoțit de stewarzi.

Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.

În meciul din Şoseaua Ştefan cel Mare, Universitatea Cluj a deschis scorul prin Dragoş Tescan (17), cu un şut de senzaţie sub transversală de la circa 30 de metri, surprinzându-l ieşit pe portarul Mihai Eşanu. Dinamo a egalat rapid, însă, prin Vlad Morar (19), la centrarea lui Cosmin Matei, relatează Agerpres.

Comments

comments

About the Author