Dezastrul alb! O cabană cu zeci de turiști, lovită de avalanșă

Posted on feb. 5 2023 - 7:12pm by petre

Problemele s-au ținut scai de șoferii care s-au încumetat să scoată mașinile pe șosele. Mulți dintre ei au rămas blocați în troiene și nu au mai putut înainta. Iar în Argeş, pe Transfăgărăşan, o avalanșă a afectat serios Cabana Capra.

 

„18 militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş acţionează în zonă împreună cu alţi 6 militari veniţi din Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea. Şase salvatori montani sunt în echipele de intervenţie. 10 poliţişti şi trei jandarmi montani acţionează în aceeaşi zonă. La Capra sunt 60 de oameni. 50 sunt turişti din Bucureşti, Timiş şi Argeş, iar 10 sunt membrii personalului”, se arată într-o informare transmisă de Instituţia Prefectului Argeş.

Conform aceleiaşi surse, avalanşa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime, aceasta fiind distanţa dintre punctul din care se presupune că a pornit şi locul unde s-a oprit.

 

„Echipele de salvatori spun că o parte a lovit cabana şi o alta a curs spre parcare şi a afectat maşinile parcate acolo. De asemenea, forţele care intervin astăzi au mai găsit urmele a alte şapte avalanşe de dimensiuni mai mici de unde este drumul închis şi până la Capra”, se mai menţionează în informare.

 

UPDATE 16:00 19 persoane au fost deja evacuate în siguranță de către jandarmii montani, salvamontiști și pompieri și au ajuns la microbuze.

Urmează ca alte 41 de persoane să fie coborâte în siguranță de pe munte.

UPDATE 15:00 A început coborârea celor 60 de persoane blocate la Cabana Capra. Forțele de intervenție au mai găsit urmele a alte șapte avalanşe de dimensiuni mai mici, a anunțat prefectul județului Argeș.

Comments

comments

About the Author