DEZASTRU Italia! Zeci de morți, o localitate distrusă de un cutremur

Posted on aug. 24 2016 - 12:54pm by petre

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc la 03.36 ora locală(04.36 ora României), în Italia, potrivit BBC. Cel puțin 120 de morți și sute de persoane dispărute, pînă în acest moment.

Primarul comunei Amatrice a declarat pentru un post de radio că localitatea a fost distrusă.

Bilanțul provizoriu al celor trei cutremure produse în cursul nopții în centrul Italiei este de cel puțin 120 de morți și sute de persoane dispărute, zeci de oameni fiind răniți, au anunțat un oficial al Serviciului protecției civile, informeazăBBC News online.Rescuers work following an earthquake that hit Amatrice Italia cutremur 3 Italia cutremur

Centrul Italiei a fost afectat de trei cutremure de suprafață – cu magnitudini de 6,0, 5,4 și 4,8 grade – urmate de zeci de replici, bilanțul provizoriu fiind de cel puțin 22 de morți, anunță autoritățile italiene.

UPDATE 11:08 Bilanțul cutremurului de 6,0 grade produs în cursul nopții în centrul Italiei este de cel puțin 21 morți,  zeci de oameni fiind răniți.

„Cutremurul este comparabil, ca intensitate, cu cel produs în Aquila”, în 2009, a declarat șeful Serviciului de protecție civilă, Fabrizio Curcio.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la granița dintre regiunile Lazio și Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două miÅŸcări telurice, la orele 4.32 și 4.33, cu intensități de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 și 9 kilometri.

Cutremurul a fost simțit puternic în centrul Italiei, o zonă cunoscută cu risc seismic. La Roma, mulți locuitori și-au părăsit casele câteva ore de teama replicilor seismice puternice.

Situația cea mai gravă este în comuna Amatrice, care are 2.700 de locuitori. „Este o tragedie, jumătate din sat nu mai este”, a declarat primarul localității, Sergio Pirozzi, citat de Corriere della Sera.

Printre persoanele dispărute figureazădouă afgane de 26 și 27 de ani, membre ale unui grup de refugiați primiți în Italia.

Cele mai afectate localități par a fi Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, a declarat pentru Reuters Luca Cari, purtător de cuvânt al serviciului național de pompieri.

Pînă la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români”, a precizat MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Totodată, o echipă consulară mobilăde la Consulatul General al României la Bologna se va deplasa în regim de urgență în zonă pentru asigurarea asistenței și protecției consulare operative.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author