Dezastru în Italia într-o zonă locuită de zeci de mii de români – morți, răniți și dispăruți

Posted on sept. 16 2022 - 8:55pm by petre

O furtună care s-a abătut asupra centrului Italiei, unde trăiesc zeci de mii de români, a provocat inundații devastatoare.
Cel puțin nouă oameni, printre care și copii, au murit, 4 sunt dați disparuti și mai multe localități sunt sub ape.

În zonă a fost declarată stare de urgență și s-a proclamat doliu. Sute de pompieri intervin cu bărci și eclicoptere, în zonele din care nu s-a retras apa. Românii de acolo spun că dezastrul va continua pentru că a fost emisă o nouă avertizare, valabila până sâmbătă.

„O bombă de apă”, după cum au descris autoritățile ploaia căzută în centrul Italiei, a inundat în două ore municipiile din regiunea Marche în care trăiesc peste 20 de mii de români. În Cantiano, toate străzile au fost acoperite de apele care au luat mașinile și le-au purtat kilometri.
Mai mulți oameni au fost prinși în mijlocul vâltorii. Unii erau în piețe, alții în mașini.

Nouă oameni au sfârșit în mijlocul inundațiilor. 4 sunt încă dați dispăruți, în timp ce numărul celor răniți se apropie de 50. Românca Victoria Gosav spune că a scăpat doar pentru că apartamentul ei este la etajul unu.

Violeta, româncă din Italia: E înfricoșător… toată apa aia care trecea printre blocuri și nămol…. Sunt morți printre care și doi copii de 8 și 10 ani.

Cinci oameni care se aflau în zone la care pompierii nu puteau ajunge cu bărcile au fost salvați cu elicopterul.

Comments

comments

About the Author