Depozitul de probe al Poliției Capitalei arde de 20 de ore

Posted on oct. 3 2023 - 4:21pm by petre

Peste jumătate din probele Poliției Capitalei, aflate într-o clădire din Sectorul 6, au fost distruse într-un incendiu cu o cauză deocamdată necunoscută, care durează de peste 20 de ore.

De 20 de ore un incendiu care s-a manifestat fără flacără vizibilă i-a băgat în alertă pe toți pompierii din București.

Incendiul se manifestă într-un spațiu unde sunt păstrate bunurile ridicate de către structurile de Poliție din Capitală. Ard inclusiv registrele cu inventarul acestor probe care constau în arme albe, haine și alte obiecte confiscate pentru expertizare. Potrivit surselor noastre, ar fi vorba despre probe aduse din toate sectoarele Capitalei.

Pompierii lucrează şi acum la stingerea incendiului, mai ales că în acel subsol se află şi un sediu al ANAF, dar totodată și o cameră pentru corpuri delicte.

Este vorba despre un subsol care are o suprafață de aproximativ 3.000 mp iar din această suprafață cam 1.200 ocupă acel depozit cu obiecte ridicate de polițiștii Capitalei.

Carmina Pricopie, jurnalist de investigații Antena 3 CNN, a explicat ce se va întâmpla cu acele dosare cu probele distruse.

Polițiștii nu au o cauză preliminară pentru izbucnirea incendiului
Întrebată dacă vorbim despre o mână criminală sau despre un incident, Carmina Pricopie a spus:

„Vorbim, practic, despre aproape toate probele ridicate de către polițiștii din Capitală, mai puțin droguri, metale prețioase, arme de foc și bani. În rest, toate probele ridicate din toate dosarele penale de către polițiștii din Capitală erau depozitate în acel loc până la o decizie definitivă a instanței.

Vorbim despre diverse obiecte, de la haine, de îmbrăcăminte sau de la obiecte cu care s-au săvârșit anumite infracțiuni. Cele mai multe dintre ele fuseseră deja expertizate, iar în funcție de decizia instanței de judecată, aceste probe ori erau returnate posesorului, ori erau confiscate în vederea valorificării.

sursa: Antena 3

 

Comments

comments

About the Author