Daniel, tânăr campion mondial la robotică, a murit în accidentul cumplit de la Timișoara – „Drum lin spre cer, îngerașul nostru!” a scris mama sa

Posted on feb. 24 2023 - 12:05am by petre

Unul dintre cei doi tineri care au sfârșit tragic în accidentul cumplit din pasajul Michelangelo din Timișoara, Daniel Tol, în vârstă de numai 19 ani, era campion mondial la robotică.

El era unul dintre elevii de excepție ai școlii arădene, cu rezultate extraordinare pe plan internațional și făcea din echipa Delta Force din Arad, campioană mondială la robotică în anul 2022.

„Suntem şocaţi de vestea tristă pe care am primit-o, nu îmi găsesc cuvintele să îmi exprim durerea. Dănuţ era membru al Delta Force încă din al doilea an de existenţă a echipei, adică de mai bine de patru ani. Era un copil foarte dedicat şi pasionat de robotică şi era implicat în noul proiect FIRST Robotics, care va avea campionat luna viitoare la Istanbul şi unde suntem singura echipă participantă din România”, a declarat mentorul echipei, Corina Botoşan.

Daniel Tol (19 ani) era membru Delta Force de când era elev în clasa a IX-a. El a plecat la Timişoara la studii, unde era student în primul an la Politehnică, coleg cu Octavian Dragoş-Botoşan, fondatorul echipei campioane de robotică a Liceului Naţional de Informatică Arad.

Mama tânărului, plină de durere, a postat un mesaj scurt pe pagina de Facebook: „Drum lin spre cer, îngerașul nostru!” .

 

Șoferul mașinii, un tânăr de 18 ani care avea permis de mai puțin de 3 luni, conducea cu o viteză foarte mare.

El a pierdut controlul volanului și mașina a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de zid, după care a fost proiectată în autospeciala Societății de Transport Public Timișoara în care se aflau mai mulți muncitori.

În autoturism se aflau patru tineri – două fete și doi băieți. În urma impactului, doi dintre pasageri, o fată și un băiat, ambii de 19 ani, au murit pe loc.

sursa: Adevărul.ro

 

Comments

comments

About the Author