Cum a fost Revelionul sârbesc de 5 stele de la Restaurantul Lloyd – FOTO VIDEO

Posted on ian. 15 2018 - 3:51pm by petre

Sâmbătă, creștinii ortodocși pe rit vechi, sârbi, ruși, ucrainieni și alții au sărbătorit Anul Nou după calendarul iulian.

În Banat, în toate localitățile în care sunt comunități de ortodocși de rit vechi, s-au organizat petreceri cu muzică bună și meniu ca la revelion!

A devenit deja o tradiție ca sârbii de la Timișoara să organizeze o super-petrecere de revelion la restaurantul Lloyd din centrul Timișoarei.Revelion sarbesc_20Revelion sarbesc_21Revelion sarbesc_22Revelion sarbesc_23Revelion sarbesc_24

Gazda, Iavor Radovancovici, a invitat și în acest an muzicieni de marcă, orchestra de tamburași din Kikinda, solista Miriana Jovicin, o voce mult apreciata de bănățeni și, invitată specială, o mare vedetă din Serbia, Zlata Djurkovic, o prezență obișnuită pe televiziunile din țara vecină, însoțită de solistul vocal Vuk Petkovic și de instrumentiștii Rada Radoslav și Ivan Vasiljevic.

La miezul nopții sârbești, adică la ora 1 a României, după discursurile gazdei, Iavor Radovancovici, a consulului general al Serbiei de la Timișoara, excelența sa Vladan Tadic, a viceprimarului Timișoarei, Dan Diaconu, și a reprezentantului Uniunii Sârbilor din România, deputatul Slavoliub Adnagi, invitații au spart un număr impresionant e pahare, pentru a sparge ghinionul în noul an.

Până la ivirea zorilor, oaspeții au petrecut la mesele îmbelșugate de specialitățile pregătite de maeștrii bucătari ai restaurantului LLoyd.

Din meniu nu au lipsit o preparatele tradiționale, cum ar fi ardeiul umplut cu caimac, gustare cu mezeluri sârbești, peștele cu legume, șnițelul Karadjordje, mușchiulețul învelit în șuncă, cartofii sârbești și nelipsita țuică de gutui.Revelion sarbesc_15Revelion sarbesc_16Revelion sarbesc_17Revelion sarbesc_18Revelion sarbesc_19

Comments

comments

About the Author