Competiție între investitori privați și primărie pentru construirea primului Aquapark modern la Timișoara

Posted on iun. 29 2018 - 3:23pm by petre

Dacă, până acum, timișorenii au fost obligați să călătorească sute de kilometri pentru a se bucura de un aquapark decent, iată că acum investitorii, printre care și primăria, se înghesuie, cel puțin la nivel de intenție, să construiască asemenea unități de relaxare la Timișoara.

Doi potenți oameni de afaceri locali sunt acum în procedura de obținere a avizelor necesare pentru amenajarea unui aquapark nu departe de Gara de Nord din Timișoara.
Recent, primarul Timișoarei anunța intenția fermă de a construi un aquapark uriaș, cel mai tare din partea noastră de Europă.

“Aquapark-ul din Timişoara va fi cel mai tare din această parte de Europă” a declarat, vineri, în conferința de presă de la PNL Timiș, primarul Nicolae Robu de la Timișoara.

”Cu siguranță că până în 2020 va fi inaugurat, tehnologiile de realizare sunt mai evoluate față de cum a fost când s-a făcut aquaparkul de la Szeged. Dacă lucrurile merg bine cu licitaţia, poate chiar în 2019 va putea fi finalizat. Ne asumăm obiective mari și le vom face cu împrumut bancar. Vor fi și multe bazine, și un sistem de tobogane cum nu mai există în zonă. Vom avea și tiroliană. M-am inspirat din mai multe locuri, unele lucruri le-am văzut în Statele Unite.” a mai spus primnarul de la Timișoara.

La sfârșitul anului , un grup de investiții anunța o intenție similară.

Aquapark-ul TIMARINA urmează, potrivit inițiatorilor proiectului, săfie construit pe o zonăde 110.000 mp, va fi dotat cu o zonăindoor de circa 7.000mp, o zonăoutdoor de circa 50.000 mp, un hotel de 5 stele cu 60 de camere, un hotel de 3 stele dotat cu 175 camere, spa, 3 restaurante, sali de conferința moderne, discotecă, music arena cu o capacitate de 23.000 persoane si o parcare generoasa, cu o capacitate de 2.000 de locuri. Amplasata foarte aproape de oras, zona va putea fi deservităcomod de mijloacele publice de transport.

Comments

comments

About the Author