Ciucă vrea să ia tinerii la armată! Guvernul pregătește reintroducerea serviciului militar în termen

Posted on nov. 25 2021 - 12:51pm by petre

Pentru consolidarea rezervei umane de personal al Armatei Române, programul de guvernare al Cabinetului Nicolae Ciucă prevede reintroducerea serviciul militar în termen, care nu va mai fi, însă, obligatoriu, ci se va realiza pe bază de voluntariat, iar soldaţii vor fi retribuiţi

Programul de guvernare al Cabinetului Nicolae Ciucă, ce urmează să fie votat în Parlament în această săptămână, prevede ca Ministerul Apărării Naţionale (MApN) să-şi accelereze eforturile pentru consolidarea rezervei umane de personal cu accent pe rezerviştii voluntari, dar mai ales prin reintroducerea serviciului militar în termen, care a fost suspendat în 2007. Foarte important, acest serviciu nu va mai fi obligatoriu, ci se va realiza pe bază de voluntariat. În plus, România ar urma să grăbească achiziţiile de tehnică militară.

Astfel, în programul de guvernare se arată că în domeniul militar sunt prioritare dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe serviciul militar în termen voluntar, precum şi realizarea „unui sistem naţional de pregătire şi instruire (…) care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză”. Totul pe fondul eşecului parţial al campaniilor de recrutare a rezerviştilor voluntari care a fost adoptat cu ceva timp în urmă.

Comments

comments

About the Author