Ciolacu: Nu am decis cine va avea premier, dar am stabilit un algoritm

Posted on nov. 20 2021 - 7:20pm by petre

Protest masiv la Viena față de restricțiile anunţate de Guvernul austriac

Mii de manifestanţi s-au adunat, sâmbătă, la Viena pentru a protesta faţă de restricţii şi de vaccinarea obligatorie, anunţate cu o zi în urmă de Guvern pentru a lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Manifestaţia a fost organizată la chemarea partidului de extremă dreapta FPÖ, chiar dacă liderul său Herbert Kickl, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lipsit.

Descarcă aici aplicaţia Observator News şi fii la curent cu ştirile zilei
Mulţimea adunată în inima capitalei austriece, lângă cancelarie, a afişat pancarte care denunţă „dictatura corona” sau „nu divizării societăţii”. Manifestaţia are loc sub supraveghere atentă de către poliţie, care se temea de sosirea unor activişti neo-nazişti şi huligani.

La o săptămână după ce a impus restricţii pentru persoanele nevaccinate, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri un lockdown pentru 8,9 milioane de locuitori până pe 13 decembrie. De luni, aceştia nu vor mai avea dreptul să-şi părăsească locuinţa decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar şcolile rămân deschise, scrie news.ro.

În ciuda reticenţei sale iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să impună vaccinarea obligatorie a populaţiei adulte de la 1 februarie 2022

Și prim-ministrul slovac Eduard Heger a anunțat un lockdown pentru cei nevaccinați de luni, iar guvernul ceh limitează, de asemenea, accesul la o varietate de servicii pentru cei care nu sunt vaccinați. Situaţia epidemiologică din Germania este atât de gravă încât un lockdown, inclusiv pentru persoanele care s-au vaccinat, nu poate fi exclus, a declarat vineri ministrul sănătăţii Jens Spahn.

„Ne aflăm acum în situaţia, chiar dacă ceea ce spun va produce un news alert, în care nu putem exclude nimic”, a afirmat Spahn, atunci când a fost întrebat dacă poate garanta excluderea persoanelor vaccinate în cazul introducerii unui nou lockdown.

Comments

comments

About the Author