Ciocolata Rom, cu steagul Verde – Alb – Roșu? De ce?

Posted on sept. 4 2020 - 9:32am by petre

Pe adresa electronică a redacției noastre a sosit mesajul unei cititoare:

„E o poza din Harghita,de care am fost socata! Am peste 50 ani, a fost ciocolata copilariei mele, a rezistat 30ani dupa Revolutie si acu…brusc,ciocolata cu rom rosu,alb,verde!”
spunea doamna si ne atașa această fotografie.

La prima vedere, am crezut si noi că ciocolata preferată a românilor a îmbrăcat culorile steagului maghiar, dar după ce ne-am documentat, am aflat despre ce este vorba.

„Suntem cu voi oriunde ați fi. Suflete tari, românești” este mesajul celei mai recente campanii Rom. Brandul de ciocolată și-a schimbat ambalajul, într-o campanie cu dedicație pentru românii din diaspora.

În afară de steagul național, Rom va fi „îmbrăcat” și în steagul altor țări:, printre care SUA, Germania, Italia, Spania sau Marea Britanie.

În urmă cu zece ani, ciocolata Rom si-a lansat noua campanie de comunicare, realizata de McCann Erickson. “Noul Rom”, care se afla deja in magazine, are pe ambalaj steagul american si se promoveaza prin doua spoturi, in care un barbat prezinta produsul intr-o engleza cu accent american. “E noul Rom. Nu e la fel. E mai bun! Steagul romanesc a fost inlocuit cu cel american. De ce ? Pentru tine. Ca sa-l mananci oriunde in lume si sa fii mandru”.

Comments

comments

About the Author