Ceremonie grandioasăla gala premiilor RegioStars 2015 – plicurile aduse cu drona, cu roaba și pe role VIDEO

Posted on oct. 15 2015 - 10:55pm by petre

Bruxelles, 13 octombrie. Sala de spectacole a Palatului Artelor Frumoase – Bozar – din Bruxelles a găzduit, marți seara, gala Premiilor RegioStars, ediția 2015, eveniment programat în cadrul SĂƒptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor – Open Days 2015.

Peste 1500 de invitați au asistat la un spectacoRegioStars Awards (1) (781x517)l strălucitor, în stilul galelor Oscar, prezentat magistral de  Tony Lockett, șeful unității de comunicare a Directoratului General Regio.

Pe scenăau fost invitați, pentru a înmâna premiile, comisarul european pentru politicăregionalăCorina Crețu și europarlamentarul Lambert van Nistelrooij, președintele juriului.RegioStars Awards (4) (781x517)

Momentele de atracție ale spectacolului au fost aducerea plicurilor care conțineau numele câștigărilor cu drona, cu o roabă, de un curier pe role și de un școlar de mânăcu un bunic.RegioStars Awards (2) (781x517)

Juriul, prezidat de Lambert van Nistelrooij, selectase inițial 17 proiecte finaliste, dintre cele 143 care s-au înscris în competiție, criteriile de departajare fiind inovația, impactul, sustenabilitatea și parteneriatul.

Marii câștigători ai ediției 2015 ai RegioStars sunt „Scandinavian Game developers”, un proiect între Västsverige (Suedia) și Midtjylland (Danemarca), „PICSA” din Andaluzia (Spania), „Diritti a Scuola” din Puglia (Italia) și „Eurocity Chaves-Verin”, un proiect transfrontalier între Galicia (Spania) și Portugalia de nord.

Organizatăde Comisia Europeană, competiția încununatăcu premiile RegioStars are ca scop evidențierea, la nivelul comunitar, a celor mai inspirate și inovatoare proiecte finanțate sau cofinanțate prin politica de coeziune a Uniunii Europene.

Premiile RegioStars au fost acordate anul acesta pentru patru categorii, dezvoltare inteligentă- dezvoltarea IMM-urilor pentru susținerea unei economii digitale -, dezvoltare sustenabilă- susținerea investițiilor în eficiența energetica în beneficiul cetățenilor și a societății, dezvoltare incluzivă- integrarea în societate a celor asupra cărora planeazăriscul excluderii sociale și Citystar – transformarea orașelor pentru a face fațăviitoarelor provocări.

Gala premiilor RegioStars a fost urmatăde o recepție în salonul central al Palatului Bozar pentru participanții la SĂƒptămâna Europeanăa Regiunilor și Orașelor 2015.

Comments

comments

About the Author