Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor a murit!

Posted on dec. 29 2022 - 10:04pm by petre

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pele, a murit, joi, la vârsta de 82 de ani. Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

 

Legenda fotbalului a fost diagnosticat cu cancer de colon în septembrie 2021, de atunci fiind supus mai multor intervenții chirurgicale.

Din cauza problemelor grave de sănătate, internaționalul a petrecut două săptămâni în spital la sfârșitul anului trecut.

El a fost spitalizat din nou anul acesta, în noiembrie, din cauza unei infecții respiratorii agravate de Covid-19.

 

Legenda fotbalului brazilian, pe care mulți îl consideră unul dintre cei mai mari jucători din lume, a murit la vârsta de 82 de ani. Informația a fost confirmată de agentul lui Pele, Joe Fraga, pentru Associated Press.

Brazilianul fusese internat în spital în perioada Crăciunului. În Ajun, fiica sa Kely Nascimento a spus: „Iată-ne, în luptă și în credință. Încă o noapte împreună”.

 

Simbol al Braziliei
Pelé a atins faima internațională la doar 17 ani, când a marcat șase goluri pentru Brazilia la Cupa Mondială din 1958, inclusiv două goluri în finala în care Brazilia a învins-o pe Suedia, asta aducând țării primul titlu mondial.

El are în palmares trei Campionate Mondiale de Fotbal câștigate: în 1958, 1962 și 1970, fiind singurul jucător care a reușit această performanță; el este cel mai bun golgheter al naționalei având 77 de goluri în 92 de jocuri.

Pelé s-a retras din fotbal în 1977.

 

Comments

comments

About the Author