Cea mai tare bandă de spărgători români, cu sute de locuințe sparte, prinsă după două poze pe Facebook – VIDEO

Posted on oct. 2 2019 - 2:05pm by petre

Cinci cetăţeni români au ajuns după gratii în Marea Britanie după ce au fost găsiţi vinovaţi de jefuirea unui număr de aproximativ 76 de locuinţe din mai multe zone ale ţării, timp de trei ani, relatează Daily Mail.

Cătălin Zaharia, Constantin Stoian, Marian Molocia şi Daniel Stoean furau genţi şi ceasuri de lux, bijuterii sau monede de colecţie, iar profitul rezultat de pe urmă vânzării lor îl trimiteau în România.

Potrivit poliției, ei ar fi furat bunuri în valoare totală de 800.000 de lire sterline, însă poliţia suspectează că prejudiciul ar fi, de fapt, de ordinul milioanelor de lire sterline.

„I-am putut lega în mod direct de 100 de spargeri, unde au fost furate bunuri în valoare de 65,000£ şi de 800,000£. Însă suspectăm că au comis mult mai multe infracţiuni şi că au furat bani şi bunuri în valoare de milioane de lire. Patru sau cinci sute e o estimare rezervată”, a precizat sergentul de poliţie Sandy Thomson.

Spargerile le dădeau pe timpul nopţii, mai mereu în locuințe ce părea a fi nelocuite, şi ar fi avut avut loc începând cu anul 2015.

Cătălin Zaharia, Constantin Stoian, Marian Molocia şi Daniel Stoean şi-au recunoscut vina pentru complicitate la furt, în timp ce soţia unuia dintre ei a fost găsită vinovată pentru spălare de bani. Constantin Stoian şi Daniel Stoean au fost condamnaţi la patru ani de închisoare.

„A fost o investigaţie dificilă întrucât niciunul dintre cei cinci nu se aflau în vizorul poliţiei din Regatul Unit până când Zaharia nu a fost arestat, în toamna anului 2017. Asta ne-a ajutat să-l legăm de mai multe spargeri şi să începem să ne dăm seama de amploarea conspiraţiei şi de ceilalţi implicaţi”, a adăugat sergentul de poliţie.

După spargeri, grupul făcea transferuri regulate de bani către România printr-un oficiu poştal local. Însă avea obiceiul să pună pe reţelele de socializare fotografii cu ei, alături de bijuteriile furate şi de banii rezultaţi de pe urmă spargerilor.

„Suspectăm că alte persoane din România erau, de asemenea, implicate în acţiune şi lucrăm cu autorităţile din România într-o încercare de a-i aduce în faţa justiţiei”, a mai spus Sandy Thomson.

Comments

comments

About the Author