Ce trebuie să știți înainte de a folosi ulei de ricin pentru păr, gene și sprâncene

Posted on apr. 29 2022 - 4:09pm by petre

Odată cu căutarea nesfârșită a celor mai bune produse și tratamente de înfrumusețare, ingrediente vechi de când lumea, care erau aproape uitate, revin acum în actualitate. Unul dintre cele mai recente care a cunoscut o renaștere este uleiul de ricin.

Se spune că acest ingredient a fost unul dintre secretele de frumusețe ale Cleopatrei. În aceste zile, și-a găsit un fan într-o frumusețe a zilelor noastre: actrița de la Hollywood Charlize Theron, care folosește ulei de ricin pentru păr. Într-un interviu, actrița a menționat că folosește produsul pe scalp și pe sprâncene de câteva ori pe săptămână și că, în urma acestui lucru, părul ei a devenit mai gros.

Utilizări și beneficii ale uleiului de ricin

Uleiul de ricin este un ulei vegetal presat din semințele plantei Ricinus communis (cunoscută și sub numele de ricin). Este de culoare galben foarte pal și are o aromă și un miros distinct. Pe lângă faptul că este folosit în produsele cosmetice, este folosit și în vopsele, coloranți, lichid de frână și multe alte produse industriale. De asemenea, are și scopuri medicinale – uleiul de ricin este folosit de mult timp ca laxativ stimulant, ceea ce înseamnă că stimulează mișcarea mușchilor din jurul sistemului digestiv.

Uleiul de ricin conține o mulțime de acid gras ricinoleic, care funcționează ca emolient, barieră protectoare și lubrifiant. Având în vedere aceste proprietăți, nu este surprinzător faptul că uleiul de ricin are o serie de beneficii:

Hidratează pielea. Uleiul de ricin poate bloca umiditatea în piele, ținând la distanță uscăciunea. Ca atare, este folosit ca ingredient în produse de înfrumusețare, cum ar fi loțiunile, și poate fi folosit chiar și pentru a trata pielea pe cont propriu.

Are proprietăți antiinflamatorii. În timp ce trebuie făcute mai multe studii pe oameni, uleiul de ricin se arată foarte promițător ca ceva ce poate reduce inflamația, să spunem, de la afecțiuni ale pielii cum ar fi psoriazisul și pentru cei cu pielea foarte uscată. Dacă aveți o afecțiune a pielii existentă, ar fi recomandabil să nu vă automedicați; consultați mai întâi medicul dumneavoastră dacă intenționați să încercați uleiul de ricin, deoarece poate exacerba unele afecțiuni ale pielii, cum ar fi dermatita seboreică.

Poate ajuta la creșterea părului. Mulți oameni online jură că folosesc ricin pentru creșterea părului și ulei de ricin pentru gene, precum și pentru sprâncene. Un studiu publicat în Journal of Cosmetic Science a constatat că uleiul de ricin îmbunătățește strălucirea, dar nu au existat studii care să susțină acest lucru pe internet. Cu toate acestea, ideea că uleiul de ricin poate favoriza creșterea părului nu este exagerată: acidul gras găsit în uleiul de ricin este cunoscut pentru că ajută la producerea compusului care stimulează creșterea părului.

Apoi, mai sunt și proprietățile sale hidratante: Atunci când uleiul de ricin este aplicat pe scalp, poate ajuta la eliminarea mătreții, care poate cauza blocaje ce împiedică creșterea părului.

Cum se utilizează uleiul de ricin

Când vine vorba de orice tip de ulei, trebuie să folosiți puțin. La fel ca în cazul oricărui produs topic, faceți mai întâi un test pentru a vedea dacă pielea dumneavoastră are vreo reacție. Dacă totul este în regulă, puteți proceda să aplicați o cantitate mică pe zona aleasă.

Dacă îl aplicați pe scalp, puneți câteva picături, masați-l, apoi întindeți-l de la rădăcini spre șuvițe. Îl folosiți pentru gene? Asigurați-vă că acestea sunt complet demachiate, înmuiați un tampon de bumbac într-o cantitate mică de ulei de ricin, apoi treceți-l ușor de-a lungul liniei genelor. (Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este înainte de a merge la culcare.) Apoi spălați-l dimineața. Dacă simțiți vreun fel de iritație, spălați-l imediat.

Dacă vă uitați la uleiul de ricin ca la un potențial tratament pentru problemele de sănătate, rețineți că nu este indicat pentru femeile însărcinate, precum și pentru copiii sub 12 ani.

Alegerea celui mai bun ulei de ricin

Optați pentru cel presat la rece. Deoarece uleiul presat la rece este procesat la o temperatură mai scăzută, acesta tinde să păstreze proprietățile – aromă, parfum, valoare nutritivă – ale sursei mai bine decât alte metode.

Verificați calitatea. Când vine vorba de uleiul de ricin, cu cât este mai deschis, cu atât mai bine. Acest lucru reflectă puritatea sa. Căutați, de asemenea, ceva gros și siropos.

Luați ceva într-o sticlă de sticlă. Sticla face o treabă mai bună în conservarea uleiului decât plasticul; chiar mai bine dacă este într-o sticlă întunecată, care poate bloca mai bine elementele și împiedică uleiul de ricin să se strice.

Comments

comments

About the Author