Ce reprezintă, de fapt, vietățile de pe etichetele unor produse de la Lidl?

Posted on mart. 8 2023 - 11:47pm by petre

Un filmuleț postat pe rețelele sociale de către un român și devenit viral arată unele produse de pe raftul unui magazin LIDL care au pe etichetă marcat un logo cu o vietate ciudată.

Cel care a postat filmulețul ne avertiza să avem grijă că acele produse (era vorba despre diverse tablete de ciocolată) ar avea în conținut făină din viermi. Din filmarea respectivă nu se putea distinge clar ce reprezintă vietatea de pe logo, astfel că am mers și noi la un magazin LIDL ca să ne convingem.

Astfel am constatat că vietatea de pe unele produse este de fapt o broscuță și în jurul ei este înscris textul RAINFOREST ALLIANCE – PEOPLE FOR NATURE.

Ceea ce înseamnă, credem noi, că produsele respective respectă în procesul de la materia primă până pe raftul mahazinelor anumite strandarde de organizația care are la logo broscuța.

Rainforest Alliance este o organizație internațională non-profit care lucrează la confluența afacerilor, agriculturii și pădurilor pentru a transforma afacerile responsabile în noua normalitate.
RA susține construcția unei alianță pentru a proteja pădurile, pentru a îmbunătăți mijloacele de trai ale fermierilor și comunităților forestiere, pentru a le promova drepturile omului și pentru a le ajuta să atenueze și să se adapteze la criza climatică.

Rainforest Alliance este o organizație non-guvernamentală internațională, fondată în 1987, care promovează conservarea pădurilor tropicale și a ecosistemelor asociate, protejarea biodiversității și îmbunătățirea bunăstării comunităților care trăiesc în aceste zone.

Misiunea organizației este de a lucra cu oamenii și companiile din întreaga lume pentru a proteja pădurile tropicale, promovând practici agricole și de afaceri durabile și responsabile. În acest sens, Rainforest Alliance dezvoltă și administrează programe de certificare pentru produsele agricole și forestiere, precum cafeaua, ciocolata, ceaiul, fructele și legumele, lemnul, bambusul și alte produse.

Certificarea Rainforest Alliance asigură consumatorilor că produsele pe care le cumpără provin din surse sustenabile și au fost produse într-un mod responsabil față de mediul înconjurător și comunitățile locale. În plus, organizația lucrează cu comunitățile locale pentru a îmbunătăți nivelul de trai și a proteja drepturile omului, promovând inclusiv egalitatea de gen, accesul la educație și servicii de sănătate și dezvoltarea economică durabilă.

Comments

comments

About the Author