Ce proiecte are Poliția Timiș pentru prevenirea criminalității în 2014

Posted on mart. 12 2014 - 4:46pm by petre

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analizăși Prevenire a Criminalității, împreunăcu partenerii, au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă,  programele de prevenire a criminalității pentru anul 2014 la nivelul județului Timiș, întocmite conform priorităților naționale în acest domeniu.Politia Timis conferinta (680x510)

Azi, 12 martie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, polițiștii timișenii au prezentat programele de prevenire a criminalității pentru anul 2014.

La eveniment au participat subprefectul județului Timiș și președintele Autorității Teritoriale de Ordine PublicăTimiș.

Încursul anului 2014 polițiștii vor desfășura activități în cadrul celor trei programe de prevenire a delicvenței juvenile, a infracțiunilor cu violențăși a furturilor.

Activitățile de prevenire cu caracter general se vor desfășura pe toatădurata programelor, în vederea realizării unei informări generale și unitare a cetățenilor cu scopul de a obține adoptarea de către aceștia a unei conduite preventive și de descurajare a potențialilor infractori.

Activitățile de prevenire cu caracter specific constau în  proiecte / campanii / planuri de măsuri care se vor concentra pe o anumităproblematică, o anumităzonă, sau pe o categorie de risc victimal sau delictual.

La nivelul I.P.J.Timiș în anul 2013 infracțiunile cu violențăau cunoscut o scădere considerabilă  fațăde anul 2012 ( – 565  de fapte, cu 222 fapte mai puțin în mediul urban și cu 343 de fapte mai puțin în mediul rural).

Totodată, numărul infracțiunilor de furt sesizate în județul Timiș este în scădere fațăde anul precedent – de la 8999 în anul 2012, la 8268 în anul 2013, mai puțin cu 731 de fapte, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate în municipiul Timișoara (5289 în 2012, respectiv 5084 în 2013).

Încazul infracțiunilor comise de minori au fost sesizate 285 de fapte, cu 48  mai puține fapte decât în anul precedent.

La conferința de presăorganizatăastăzi, pe lângăpolițiștii din cadrul Compartimentului de Analizăși Prevenire a Criminalități, au fost prezenți și reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor nonguvernamentale partenere Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara, Direcția Generalăde AsistențăSocialăși Protecție a Copilului Timiș, Direcția Județeanăpentru Tineret și Sport Timiș, Serviciul de Probațiune de pe lângăTribunalul Timiș, Centrul de Reeducare Timiș, Centrul Județean de Resurse și de AsistențăEducaționalăTimiș, Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, Organizația Nonguvernamentală„Salvații Copiii„ Filiala Timiș, Fundația Serviciilor Sociale  Bethany,

Fiecare dintre noi trebuie sădea dovadăde mai multăresponsabilitate pentru evitarea comiterii faptelor infracționale.

Indiferența nu face decât săsprijine infractorii!

Comments

comments

About the Author