Cazul teribil al româncei împușcate în cap în Italia pentru o datorie de 500 de euro

Posted on mart. 13 2016 - 7:45pm by petre

Carabinierii italieni au reușit săpunămâna pe doi indivizi suspectați căar fi omorât în stil mafiot o româncă. Polițiștii au pus în aplicare mandatele de arestare emise de judecătorii de la Curtea de Nord din Napoli, la cererea Parchetului local, pe numele a doi suspecți de crimă, posesie ilegalăde arme și incendiere.

Arestările au fost făcute, ca urmare a unei anchete pornite de polițiștii italieni, în luna mai 2015, când Mariana Veronica Sologiuc, în vârstăde 35 de ani, originarădin comuna suceveanăCacica, a fost găsitămoartă, împuÅŸcatăde trei ori în cap, în comuna Villa di Briano.

Înluna mai al anului 2015, trupul neînsuflețit al unei femei a fost găsit în apropiere de biserica din comuna italianăVilla di Briano. Aceasta a fost identificatăca fiind Mariana Veronica Sologiuc, de 35 de ani, din comuna suceveanăCacica. Ea lucra ca și barmanițăla un bar din localitatea Parete, din regiunea Campania. Din câte se pare, românca a fost sechestrată, înainte de a fi ucisăcu sânge rece.

Cei doi arestați sunt frații Arturo și Cipriano Cioffo, de 35 și 39 de ani, rezidenți în San Cipriano d’Aversa. Din investigațiile procurorilor italieni, a interceptărilor telefonice și a percheziției făcute în casa fraților Cioffo, s-a putut stabili căromânca a fost implicatăîn mai multe ilegalități alături de aceștia, în special în fraude cu asigurări și trafic de mașini. Înplus, Mariana Veronica Sologiuc a avut în trecut și o relație cu Cipriano Cioffo. Anchetatorii au descoperit cămotivul crimei a fost o datorie de 500 de euro pe care suceveanca o avea la cei doi frați.

Soțiile lui Arturo și Cipriano Cioffo au fost audiate și ele de procurorii italieni, însăîn încercarea lor de a le crea un alibi, acestea s-au contrazis de mai multe ori. Înplus, dupăce au analizat convorbirile de pe telefonul victimei, carabinierii au observat căînainte de comiterea crimei, Mariana Veronica Sologiuc a purtat mai multe discuții cu cei doi frați.

O altăprobăce îi incrimineazăpe frații Cioffo sunt imaginile de pe o camerăvideo din apropierea locului crimei, când mașina lor este filmatăprin zonăla puțin timp înainte de comiterea asasinatului.

„Au încercat săînsceneze o execuție, pentru a induce în eroare anchetatorii, atât prin incendierea mașinii, precum și prin modul în care a fost omorâtăfemeia, căreia i-au pus în gurăun inel cu cap de ÅŸarpe ce a fost găsit în timpul autopsiei„, a declarat procurorul Francesco Greco de la parchetul de pe lângăTribunalul de Nord din Napoli.

Întimpul percheziției făcute la locuința fraților Cioffo, a fost găsit un pantof, în talpa căruia se aflau documentele româncei, douăcoduri PIN și un card de sănătate. Atât pe acel pantof, cât și la bordul mașinii celor doi italieni au fost găsite amprentele Marianei Veronica Sologiuc, cât și a suspecților. Anchetatorii italieni au reușit sădea de urma criminalilor dupăce în mai multe interceptări telefonice vorbeau despre asasinarea româncei.

sursa: Realitatea.net

Comments

comments

About the Author