Caz stupefiant în Banat. Un polițist în civil a fost oprit în trafic de un fals polițist! VIDEO

Posted on ian. 31 2024 - 1:12pm by petre

Caz stupefiant în Banat. Un polițist în civil a fost oprit în trafic de un fals polițist!

Incidentul s-a petrecut în weekend, în timp ce polițistul din cadrul Poliției Municipiului Reșița se deplasa, cu mașina personală, împreună cu familia, spre Berzovia.

Omul legii a observat că un alt autoturism încerca să-i blocheze drumul, șoferul acestuia având un comportament agresiv în trafic și, după mai multe manevre de frânare și accelerare bruște, l-a depășit și s-a oprit pe mijlocul benzii, blocându-i calea. Din interior au coborât doi bărbați, unul dintre ei prezentându-se ca fiind polițist în alt județ, iar pentru a dovedi acest lucru i-a arătat polițistului din Reșița o legitimație și o insignă care nu aveau însemnele Poliției Române.

 

Omul legii nu s-a lăsat păcălit și l-a dat pe individ pe mâna colegilor săi de la Secției 5 Rurală Bocșa. În urma verificărilor efectuate, aceștia au stabilit că bărbatul care s-a prezentat în mod fals ca fiind poliţist era un bărbat de 35 de ani din comuna Doclin, iar portofelul cu legitimația și insigna prezentate ar fi fost achiziționate de pe internet. Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru comportament agresiv în trafic, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 30 de zile. De asemenea, pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale.

 

„În acest caz, prezența de spirit a colegului nostru a ajutat la prevenirea unor posibile situații similare, ale căror victimă ar putea deveni orice alt cetățean, sens în care vă recomandăm ca în astfel de cazuri să sesizați imediat Poliția, prin 112. Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile legale, polițistul aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu are obligația de a-și face cunoscută calitatea, atât atunci când este în uniforma de poliție, prin prezentarea verbală a numelui, a prenumelui și a unității de poliție din care face parte, dar și atunci când este în ținută civilă, prin prezentarea acestor date și a legitimației și a insignei de serviciu, cu însemnele distinctive ale Poliție Române”, potrivit  Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Comments

comments

About the Author