Caz cutremurător! Cățelușă cu pui, împușcată mortal în Timiș de un vecin

Posted on dec. 8 2023 - 4:12pm by petre

Autopsia efectuată de medicii de la Direcția Sanitară Veterinară Timiș a confirmat faptul că animalul a fost împușcat cu o armă de tir! În urma examenului necropsic s-a descoperit un glonte în cadavrul câinelui și nu urme de săgeată, așa cum a declarat inițial făptuitorul.

Proprietarii se tem de mușamalizarea faptei și cer autorităților să aplice legea în acest caz.

Reamintim că sâmbătă, 2 decembrie, o cățelușă a fost împușcată mortal de un tânăr de 26 de ani din localitatea Sângeorge, comuna Birda. Cățelușa provenea din rândul maidanezilor de străzile comunei și fusese adoptată de câteva săptămâni de o familie din localitate. La scurt timp, cățelușa a fătat 5 puiuți, pe care noii stăpâni au hotărât să-i îngrijească până la darea lor în adopție.
Sâmbătă, fiul proprietarilor lucra la ridicarea unui gard în grădină, iar cățelușa a ieșit pe terenul dintre casele vecine. La un moment dat, ginerele vecinului său, un tânăr de 26 de ani, a ieșit cu o armă, a armat și a împușcat cățelușa, care a mai apucat să facă doar câțiva pași spre casă, înainte de a se prăbuși la pământ. Fiul proprietarilor susține ca a fost martor la toată grozăvia și a strigat către vecinul său când l-a văzut că își încarcă arma, dar acesta l-a ignorat și a tras. Omul a sunat la 112 și a alertat poliția. La sosirea autorităților, însă, făptuitorul a declarat că a folosit un arc pentru a ucide cățelușa, nu o pușcă, așa cum a reclamat proprietarul animalului omorât cu sânge rece.
Sâmbătă, polițiștii au ridicat cadavrul cățelușei și un ansamblu format dintr-un arc și o săgeată predate de tânărul de 26 ani, și au deschis o anchetă în acest caz cu privire la infracțiunea de “ucidere cu intenție fără drept a animalelor”.
Marți, reprezentanții DSVSA Timiș i- au anunțat pe proprietarii câinelui că au găsit un glonț în trupul acestuia, confirmându-le declarațiile.

Însă , polițiștii timișeni nu au ridicat încă și arma de tir de la care provine glonțul din trupul cățelușei ucise, fapt care va adăuga, probabil, o nouă infracțiune la dosarul celui învinuit.

Reamintim că în Timiș au mai fost înregistrate cazuri de câini împușcați sau uciși cu arbaleta, precum cele înregistrate la Parța, dar și alte abuzuri împotriva animalelor, însă polițiștii și procurorii timișeni au decis clasarea acelor cazuri, decizii care pun sub semnul întrebării aplicarea legii de protecție a animalelor în județ.

Comments

comments

About the Author