Cât valorează viața unui om în România? Sentinţa primită de jandarmeriţa care a gazat de la 5 cm un bărbat, cu spray paralizant pentru câini – omul a murit în urma intervenţiei forţelor de ordine

Posted on iun. 25 2021 - 5:24pm by petre

Jandarmerița care i-a pulverizat spray lacrimogen, în ochi, unui bărbat în parcul din centrul municipiului Vatra Dornei a fost condamnată la închisoare cu suspendare.

Aceasta a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă, purtare abuzivă şi port fără drept de obiecte periculoase.

Sentinţa primită de jandarmeriţa care a gazat de la 5cm un bărbat, la Vatra Dornei. Acesta a murit în urma intervenţiei forţelor de ordine

A. M. F. a fost condamnată de magistraţii Tribunalului Militar Iaşi la doi ani şi şapte luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru ucidere din culpă, purtare abuzivă şi port fără drept de obiecte periculoase, în dosarul deschis pentru că i-a pulverizat spay lacrimogen de la 5 cm unui bărbat care, ulterior, a murit.

De asemenea, rudele victimei trebuie să primească daune morale de 90.000 de lei şi daune materiale de 35.000 de lei, în condiţiile în care au cerut 550.000 de euro. Decizia magistraților nu este definitivă.

Jandarmeriţa care a gazat un bărbat imobilizat, la Vatra Dornei, a folosit spray paralizant pentru câini.

Bărbatul a murit
Bărbatul gazat de la 5 cm de o jandarmeriţă, la Vatra Dornei, a murit din cauza intervenţiei forţelor de ordine

Incidentul s-a petrecut pe 19 iulie 2019, când un bărbat de aproximativ 50 de ani din Vatra Dornei, judeţul Suceava, a ajuns la spital, vineri, după ce şi-a pierdut cunoştinţa în urma intervenţiei unui echipaj de jandarmi, oamenii legii folosind materialele din dotare pentru a-l putea încătuşa.

Jandarmii fuseseră chemaţi în locul unde avea loc un spectacol folcloric, de către o persoană care a reclamat că fiica sa de 12 ani a fost atinsă indecent şi repetat de bărbat, iar acesta a devenit recalcitrant şi agresiv când i s-a cerut să se legitimeze.

Ulterior, bărbatul a decedat.

Comments

comments

About the Author