Castelul regal de la Săvârșin, redeschis pentru public! A fost inaugurată și Casa Ceaiului – cât costă un bilet de intrare VIDEO

Posted on mai 2 2022 - 2:34pm by petre

Domeniul Regal de la Săvârșin s-a redeschis pentru turiști de 1 Mai.

Cu această ocazie, în Satul Regal, aflat la intrarea principală a castelului, a fost inaugurată Casa Ceaiului.

 

Familia Regală a inclus Domeniul de la Săvârșin în circuitul turistic anul trecut.

Domeniul Regal Săvârșin, singura reședință privată din România a familiei regale, şi-a redeschis porțile pentru vizitatori, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și a Alteței sale Regale Principele Radu.

Ei au inaugurat și Casa Ceaiului, un loc de relaxare tihnită pentru turiști. Radu Ghină, director Fundația Colecția Familiei Regale a României:

„Va deveni, în săptămânile următoare, disponibilă pentru public. Vor putea avea aici un ceai, o cafea sau o gustare.”

Castelul folosit în mod curent de către membrii Familie Regale nu este deschis publicului, dar pot fi vizitate Muzeul Regal al Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai I, Casa Ceaiului, magazinul de suveniruri și parcul de 6,5 hectare care înconjoară castelul.

După ce au vizitat muzeul regal al automobilului, care se află în satul regal, vizitatorii s-au putut plimba pe aleile parcului.

„Primul castel datează din 1650. Spun primul castel pentru că la Răscoala lui Horia Cloşca şi Crişan castelul a ars împreună cu o biserică catolică. Biserica nu a mai fost reconstruită, dar au reconstruit castelul după două decenii.”

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar copiii, studenții și pensionarii plătesc 15 lei. În primul an de vizitare, domeniul a atras circa 50.000 de vizitatori.

Comments

comments

About the Author